Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αναψυκτικά σπόνσορες σε ιατρικές εταιρείες!

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στο δεύτερο βιβλίο μου, που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια, τον Πρακτικό οδηγό αντιγήρανσης και αντιμετώπισης του στρες, σας έχω αναλυτικά αναφέρει τα προβλήματα που τα διάφορα αναψυκτικά δημιουργούν στον οργανισμό, ιδιαίτερα εκείνα που δηλώνουν πως είναι διαιτητικά.
Αλλά και από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα σας έχω πολλές φορές προειδοποιήσει για τα προβλήματα που προκαλούν στην υγεία τα διάφορα αναψυκτικά. 

Στο αεροπλάνο που με έφερνε στην Κέρκυρα από την Αθήνα πριν λίγες ημέρες, παρατήρησα πως μεγάλος αριθμός επιβατών ζητούσε να πιει Coca cola «zero» και σκεφτόμουν με θλίψη μου πόσο λείπει από τον κόσμο η σωστή ενημέρωση, σε ότι αφορά την υγεία του. 
Για μία ακόμη φορά σκέφτηκα την τεράστια ευθύνη που έχουν οι κυβερνήσεις
όλων των κρατών που επιτρέπουν στον καθένα να παράγει και  να βάζει στην κυκλοφορία ότι προϊόν θέλει, αρκεί να έχει επάνω του γραμμένες με μικρά-μικρά γράμματα όλες τις πληροφορίες που το κάνουν βλαβερό για την υγεία.
Αφήνουν δηλαδή εμάς να επιλέξουμε τι είναι καλό και τι όχι, διαβάζοντας με προσοχή κάθε ετικέτα, ενώ συγχρόνως αφήνουν ελεύθερους αυτούς του κατασκευαστές να διαφημίζονται όπου μπορούν ανενόχλητοι, πλασάροντας στον κόσμο το βλαβερό προϊόν τους…
Οι περισσότεροι ανάμεσά μας πέφτουν στο λάθος… Πιστεύουν την διαφήμιση… Ούτε καν σκέφτονται πως μπορεί να είναι και ψεύτικη… Αδιαφορία; Κουταμάρα;  Στ΄αλήθεια  δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτή την συμπεριφορά των περισσοτέρων μας.
Υπήρξα για πολύ καιρό μία από αυτούς, γιατί ανοήτως πίστευα πως τα κράτη παίρνουν προφυλάξεις για τους κατοίκους τους... Πολύ μεγάλη ανοησία, το καταλαβαίνω τώρα πια.

Γιατί σας ζαλίζω σήμερα με όλα αυτά; Γιατί διάβασα ένα ιατρικό άρθρο, στο οποίο αναφέρεται πως κάποιοι έψαξαν και ανακάλυψαν πως οι μεγάλες γνωστές εταιρείες αναψυκτικών Coca cola και Pepsi cola, στην Αμερική, είναι σπόνσορες και δωρίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά, για ερευνητικούς σκοπούς, σε πολλούς οργανισμούς μεταξύ των οποίων και στην Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, την Εταιρεία Παχυσαρκίας και διάφορες αντικαρκινικές εταιρείες !  
Οι συγγραφείς του άρθρου επισημαίνουν πως μία τέτοια σχέση ιατρικών εταιρειών και εταιρειών αναψυκτικών, βάζει σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των ιατρικών ερευνών και καλό είναι οι γιατροί να απαιτήσουν από τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν να διακοπεί η αποδοχή αυτών των δωρεών.

Όπως καταλαβαίνετε φίλες και φίλοι, οι παραγωγοί των αναψυκτικών ξέρουν καλά  τον βαθμό επικινδυνότητας των προϊόντων τους και αντί να αλλάξουν την σύστασή τους ώστε να μην είναι βλαβερά, προτιμούν να πληρώνουν τις διάφορες ιατρικές εταιρείες, ώστε να μην  υπάρχουν ερευνητικά αποτελέσματα  εναντίον των προϊόντων τους !

Για πολλοστή φορά μέσα από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα σας συνιστώ να μην πίνετε αναψυκτικά, αλλά νερό ή φρέσκους χυμούς, όπου και αν βρίσκεστε, αν θέλετε να μην παχαίνετε και να βλάπτετε την υγεία σας. Εξηγήστε το και στα παιδιά σας. Έχετε μεγάλη ευθύνη!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.