Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Υγιεινή διατροφή/αναψυκτικά (5)

Τα αναψυκτικά και πάλι στο προσκήνιο...
Γεια σας
Για τα αναψυκτικά και το κακό που αυτά κάνουν στην υγεία μας σας είχα μιλήσει αρκετά στο παρελθόν (το πρώτο άρθρο της σειράς μπορείτε να ξαναδείτε κάνοντας κλικ εδώ).
Τα καινούγια σχετικά νέα που διάβασα πρόσφατα όμως  και αφορούν τα γνωστά αναψυκτικά Coca cola και Pepsi cola, με έκαναν να θεωρήσω υποχρέωσή μου να σας μιλήσω ξανά γι αυτά, έστω και αν γίνομαι κουραστική.
Στην πολιτεία της Καλιφόρνια της Αμερικής λοιπόν, τον περασμένο Ιανουάριο, αποφασίστηκε πως ένα συστατικό των αναψυκτικών Κόκα και Πέψι  Κόλα είναι καρκινογόνο και ζήτησαν από τις εταιρείες των πιο πάνω αναψυκτικών  να βγάλουν το συστατικό από τα αναψυκτικά τους, άλλως θα πρέπει να γράψουν επάνω στη συσκευασία τους πως περιέχεουν καρκινογόνο ουσία!!...
Οι ερευνητές υπολογίζουν πως  15.000 καρκίνοι τον χρόνο στην Αμερική οφείλονται σε αυτό το συστατικό!...
Πρόκειται για ένα παραπροϊόν  που δημιουργείται κατά την παραγωγή του χρώματος καραμέλας που χρησιμοποιούν τα πιο πάνω αναψυκτικά. Είναι η χημική ουσία με το όνομα 4-μεθυλιμιδαζόλη, ή 4-ΜΙ  που αποδείχθηκε πως είναι καρκινογόνα (http://cspinet.org/new/pdf/caramel_coloring_petition.pdf ).
Είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα συμφέροντα των μεγάλων αυτών εταιρειών (Coca cola και Pepsi cola) δεν κατάφεραν να κάνουν την  σημαντική αυτή ανακάλυψη να αποσιωπηθεί. Δεν συμφωνείτε;
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.