Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Πώς θα αποφύγουμε την άνοια

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Η άνοια, όπως και η νόσος Αλτζχάιμερ είναι νοσήματα της τρίτης, λεγόμενης ηλικίας. Νοσεί σε αυτές ο εγκέφαλος που γερνάει και γι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει πια η μνήμη και ο άνθρωπος χάνει την πρόσβαση στις γνώσεις του…

Σε μία πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε πως ούτε τα φάρμακα (βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα διατροφής) ούτε η άσκηση μόνη της, ούτε ή γνωστική εξάσκηση μπορούν να προφυλάξουν τον εγκέφαλο από την γήρανση. 
Ο συνολικά όμως σωστός τρόπος ζωής, (καλή διατροφή, άσκηση, συμμετοχή στη
κοινωνική ζωή και η εξάσκηση του εγκεφάλου με διάφορους τρόπους) όπως και η σωστή αντιμετώπιση νοσημάτων όπως η υπέρταση, οι καρδιοπάθειες και ο σακχαρώδης διαβήτης  που επηρεάζουν την λειτουργία του εγκεφάλου, μπορούν να αποβούν συνολικά βοηθητικά για την αποφυγή της εμφάνισης της άνοιας και της νόσου Αλτζχάιμερ, λένε οι ερευνητές.

Με λίγα λόγια, όλοι ο τρόποι που βοηθούν την μείωση του στρες στη ζωή, βοηθούν και τον εγκέφαλο όπως και όλα τα όργανά μας.

Για πολλοστή φορά θα σας πω, δίχως να κουράζομαι, πως πρέπει να ασκείστε καθημερινά έστω και για λίγο, (τουλάχιστον μισή ώρα περπάτημα/ημέρα και λίγες ασκήσεις με λάστιχο ή βαράκια μέσα στο σπίτι σας), να προσέχετε τη διατροφή σας δίχως υπερβολές, να μάθετε να χαλαρώνετε συχνά με απλούς τρόπους, να έχετε συχνή επαφή με φίλους και τη φύση, να γειώνεστε όποτε μπορείτε και να γελάτε, να ασχολείστε με δημιουργικές δουλειές αντί να παρακολουθείτε με τις ώρες τηλεόραση και να φροντίσετε να διαχειρίζεστε καλύτερα τα συναισθήματά σας, ώστε να μην σας καταστρέφουν τη ζωή.

Είναι πολύ ωραίο να γερνάει ο άνθρωπος όλο και πιο σοφός, όλο και πιο γαλήνιος. Σας εύχομαι ολόψυχα να μην χάσετε αυτή την εμπειρία !

Με αγάπη  

                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.