Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Δεν είναι ακίνδυνο το τατουάζ!

Γεια σας 
Μία τριαντάχρονη γυναίκα παρουσιάστηκε στο γιατρό της στην Αμερική, γιατί είχε παρατηρήσει διογκωμένους  τραχηλικούς λεμφαδένες, αμφοτερόπλευρα.
Στον έλεγχο που της έγινε με αξονικές τομογραφίες, παρατηρήθηκαν διογκωμένοι λεμφαδένες όχι μόνον στον τράχηλο, αλλά και στο μεσοθωράκιο και τις βουβώνες. Η εικόνα ήταν συμβατή με λέμφωμα (κακοήθης νόσος του ανοσοποιητικού συστήματος), κατά τους ακτινολόγους.
Ωστόσο, η βιοψία ενός τραχηλικού λεμφαδένα δεν έδειξε καθόλου καρκινικά κύτταρα σε αυτόν, όπως περίμεναν οι θεράποντες γιατροί της…
Στον λεμφαδένα υπήρχαν μόνον φλεγμονώδη στοιχεία (κοκκιωματώδης ιστός). Ο έλεγχος για μυκοβακτηρίδιο φυματίωσης, μύκητες και κακοήθεια κάθε είδους απέβη αρνητικός.

Το εύρημα αποδόθηκε τελικά στα τατουάζ που πριν χρόνια είχε κάνει η γυναίκα αυτή.

Όπως αναφέρεται σε ανασκοπήσεις παρόμοιων περιστατικών στο Medscape Medical News η μελάνη του τατουάζ μεταναστεύει από το δέρμα σε λεμφαδένες, και ως ξένη ουσία δημιουργεί εκεί φλεγμονή και διόγκωσή τους. Μπορεί να υπάρξει αυτή η φλεγμονώδης διόγκωση στους λεμφαδένες, ακόμη και αν δεν υπάρχει πρόβλημα στο δέρμα (ερυθρότητα, κνησμός ή οίδημα) και να εμφανιστεί μετά από χρόνια.

Προσωπικά, κάθε βλάβη που προκαλούμε στο δέρμα μας, τατουάζ, τρυπήματα για σκουλαρίκια κ.λπ, την θεωρώ μεγάλο λάθος! Το δέρμα μας αποτελείται από ομάδα κυττάρων που μας προστατεύει από κάθε εξωτερικό εχθρό. Είναι ο αμυντικός στρατός μας, εναντίον κάθε εξωτερικής εισβολής… Και εμείς, αντί να τον προστατεύουμε και να τον διατηρούμε σε όσο καλύτερη κατάσταση μπορούμε, τον προκαλούμε καταστρέφοντάς τον με τα ίδια μας τα χέρια…

Πόση μωρία πια σε αυτό το ανθρώπινο είδος… Το πιο εξελιγμένο νοητικά είδος στον πλανήτη…

Φοβάμαι πως, όλες αυτές οι αντιδράσεις (τατουάζ, σκουλαρίκια κ.λπ) από τους νεαρούς ανθρώπους, αλλά και από μεγαλύτερους, δυστυχώς, δείχνουν ανωριμότητα και έλλειψη εκτίμησης προς το μεγαλείο της ζωής. 
Γιατί το να προσπαθεί κάποιος να κάνει «ωραιότερο» αυτό το μοναδικό, μαγικό και ανεπανάληπτο πράγμα που η φύση έφτιαξε δημιουργώντας εκείνον, με το να το βλάπτει, μόνον ανωριμότητα μπορεί να δείχνει και έλλειψη αυτογνωσίας.

Ποιος όμως θα την διδάξει αυτή στα νέα παιδιά, αφού, δυστυχώς, δεν διδάσκεται στα σχολεία;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.