Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Έχετε υπέρταση; φοβάστε το αλάτι;

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πολλοί ανάμεσά μας παρουσιάζουν από κάποια ηλικία και έπειτα αυξημένη αρτηριακή πίεση και καταφεύγουν σε φάρμακα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που γιατροί και φίλοι συστήνουν στην περίπτωση αυτή είναι  το «κόψε το αλάτι». Πόσο σωστή είναι όμως αυτή η συμβουλή;

Είναι αλήθεια πως η πολύ μεγάλη κατανάλωση αλατιού (>6 γρ. την ημέρα) αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως
το ίδιο συμβαίνει και με την πολύ μικρή κατανάλωση αλατιού.<3 font="">

Το «παν μέτρον άριστον» των προγόνων μας, ισχύει και στην περίπτωση αυτή, όπως φαίνεται. Έχει σημασία όμως τι ποιότητας αλάτι καταναλώνει κάποιος, όπως και η περιεκτικότητα της διατροφής του σε άλλα στοιχεία, ιδιαίτερα σε κάλιο.
Το καλύτερο αλάτι για κατανάλωση, φαίνεται πως είναι το καθαρό θαλασσινό αλάτι, (όχι το επεξεργασμένο και καθαρισμένο από στοιχεία επιτραπέζιο αλάτι, ούτε και το γνωστό αλάτι Ιμαλαϊων το οποίο πολλοί θεωρούν πολύ καλύτερο) αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται και αυτό με μέτρο, λαμβάνοντας υπ΄όψιν πως οι τροφές που καταναλώνουμε το περιέχουν, έστω και αν δεν το προσθέτουμε εμείς.

Επιπλέον, θα πρέπει να προσέχουμε να καταναλώνουμε πολλές τροφές πλούσιες σε κάλιο και άλλα θρεπτικά στοιχεία, όπως είναι τα λαχανικά, ώστε να βοηθάμε στην καλύτερη κατάσταση και λειτουργία των αγγείων μας.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, όμως, για την μείωση της πίεσης και την βελτίωση της λειτουργίας του καρδιαγγειακού μας συστήματος  είναι η σωστή διαχείριση των στρες της ζωής, πράγμα που πάντα σας επισημαίνω μέσα από αυτή την ιστοσελίδα.
Γιατί σχεδόν όλες οι βλάβες του οργανισμού έχουν σαν αίτιο την μεγάλη ποσότητα των ορμονών του στρες και των φλεγμονωδών ουσιών που εκκρίνονται μαζί με αυτές.

Μία σωστή διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, όσπρια, αναποφλοίωτους σπόρους, σε συνδυασμό με καθημερινή άσκηση, γέλιο, επαφή με τη φύση και φίλους, άσκηση σε χαλάρωση και διαχείριση των συναισθημάτων βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση της υπέρτασης.
Υπάρχουν άτομα εκπαιδευμένα στο ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ στη σωστή διαχείριση του στρες, που μέσα σε λίγους μήνες, κατάφεραν όχι μόνον να μειώσουν την πίεσή τους, αλλά να σταματήσουν τελείως την φαρμακευτική τους αγωγή μετά από συμβουλή του γιατρού τους, έχοντας πια φυσιολογικά επίπεδα πίεσης.

Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Μην επαναπαύεστε στα φάρμακα και μόνον για την υγεία σας. Χρειάζεται αλλαγή του συνολικού τρόπου ζωής σας προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του οργανισμού σας, γιατί δεν είναι αυτός μία απλή μηχανή που της ρίχνεις μέσα πετρέλαιο για να δουλεύει, είναι ένα σύνολο από ζωντανά κύτταρα που χρειάζονται σωστές συνθήκες γύρω τους προκειμένου να λειτουργούν και αυτά σωστά.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.