Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Διαβήτης και στρες

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για τον διαβήτη θα μιλήσουμε σήμερα.

Ερευνητές προσπάθησαν να διαπιστώσουν εάν η ομαδική αντιμετώπιση του στρες μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν καλύτερα το ζάχαρό τους. 
Για τον σκοπό αυτό, χώρισαν διαβητικούς ασθενείς σε δύο ομάδες, οι οποίες έλαβαν 5 συνεδρίες  βοηθητικές για την αντιμετώπιση του διαβήτη τους, η μία ομάδα χωρίς και η άλλη με παράλληλη εκπαίδευση στην αντιμετώπιση του στρες.
Η άσκηση στην αντιμετώπιση του στρες περιελάμβανε εκπαίδευση στην
χαλαρωτική αναπνοή, την προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και  χαλαρωτικούς οραματισμούς ενώ συγχρόνως οι συμμετέχοντες διδάχτηκαν τρόπους αναγνώρισης των στρεσογόνων καταστάσεων της ζωής και συμπεριφορές προς την καλύτερη αντιμετώπισή τους.
Ως στρες, δηλαδή, στην πιο πάνω μελέτη θεωρήθηκε ουσιαστικά το ψυχικό στρες και αυτό αντιμετωπίσθηκε με τις πιο πάνω μεθόδους.

Παρά το ότι η μέθοδος αντιμετώπισης του στρες  που χρησιμοποιήθηκε στην πιο πάνω έρευνα δεν περιελάμβανε όλα όσα η ολοκληρωμένη διαχείριση του στρες επιβάλλει,  τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Οι διαβητικοί που εκπαιδεύτηκαν στην διαχείριση του ψυχικού στρες είχαν καλύτερη ρύθμιση του διαβήτη τους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μία άλλη έρευνα σε διαβητικούς ασθενείς έδειξε πως, η παραγωγή ελευθέρων ριζών οξυγόνου (αποτέλεσμα της αντίδρασης του στρες του οργανισμού) ευθύνεται για τις επιπλοκές και την μη καλή ρύθμιση του διαβήτη.  Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η χρήση αντιοξειδωτικών βελτιώνει την φυσική κατάσταση των διαβητικών και προφυλάσσει από τις επιπλοκές.
Ωστόσο η φυσική αντιμετώπιση αυτή της κατάστασης  με σωστή διατροφή  που περιέχει πολλά λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, όσπρια και αναποφλοίωτους σπόρους (τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα) καθώς και η γείωση που δίνει στον οργανισμό ελεύθερα ηλεκτρόνια από την επιφάνεια της γης είναι η καλύτερη αντιοξειδωτική θεραπεία, όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει.

Μπορεί να μην έχει μελετηθεί η επίδραση της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του στρες στο διαβήτη ακόμη, έτσι όπως εγώ την εννοώ, οι έρευνες όμως που έχουν μελετήσει μεμονωμένα κάποιες από τις προτάσεις της ολοκληρωμένη αντιμετώπισης του στρες  σε διαβητικούς ασθενείς δείχνουν θετικά αποτελέσματα, έστω και αν η αντιμετώπιση δεν είναι ολοκληρωμένη …

Όσοι χρειάζεστε, λοιπόν, μία καλύτερη αντιμετώπιση του διαβήτη σας, δοκιμάστε την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, στα βιβλία μου  και στα βίντεο που υπάρχουν ελεύθερα στο κανάλι μου στο youtube.  Θα βελτιώσει τον διαβήτη σας, αλλά και τη ζωή σας ολόκληρη. Σας βεβαιώνω.

Με αγάπη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.