Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Τι θα ήταν η ζωή μας δίχως στρες;

Η πρώτη και κυριότερη απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα θα ήταν πως δεν θα υπήρχε εξέλιξη των ειδών… γιατί, χωρίς προβλήματα προς επίλυση και δυσκολίες προς διευθέτηση ο εγκέφαλος των ζώων δεν θα εξελισσόταν.

Ζούμε, λοιπόν, εμείς την ανθρώπινη ζωή μας, χάρη στην αντίδραση του στρες του οργανισμού και αντί να συνεχίζουμε να την έχουμε αυτή φίλη και βοηθό στην εξέλιξη του είδους μας προς κάτι πολύ καλύτερο, την έχουμε μετατρέψει σε εχθρό της υγείας και τη ζωής μας από άγνοια…

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως κάποιοι, κατανοώντας τα πιο πάνω πολύ καλά, έχουν αποφασίσει να κρατήσουν το ανθρώπινο είδος σε
στασιμότητα εξέλιξης, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δικοί τους σκοποί, με το να υπάρχουν, δηλαδή, χέρια εργατικά και καταναλωτικά, ώστε αυτοί να κερδοσκοπούν με διάφορους τρόπους.

Δημιουργούν λοιπόν γι αυτούς συνθήκες συνεχούς στρες, δίχως να τους έχουν προετοιμάσει και εξηγήσει το πώς πρέπει να το αντιμετωπίζουν σωστά, προκειμένου να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για την εξέλιξή τους. Έτσι το στρες, με τις ορμόνες και τις άλλες χημικές ουσίες που παράγει ο οργανισμός, καταστρέφει την υγεία και τη ζωή τους  και τους κάνει εύκολα χειραγωγήσιμους και καταναλωτικά πιόνια φαρμάκων και άλλων υλικών αγαθών.

Μπορούν όμως να το πετύχουν αυτό οι «ισχυροί»;;; Γίνεται να σταματήσει η εξέλιξη των ειδών;;; προσωπικά πιστεύω πως ΟΧΙ.

Απλά καθυστερεί αυτή και υποφέρουν οι άνθρωποι, γιατί ζουν τη ζωή τους κυριολεκτικά «κοιμισμένοι»… Πιστεύουν τους εξουσιαστές τους και τους δίνουν όλη την δύναμη να τους ταλαιπωρούν. Και όταν η ταλαιπωρία τους μεγαλώσει τόσο που δεν την αντέχουν άλλο, αντί να ξυπνήσουν και να αντιληφθούν το παραμύθι στο οποίο έχουν συνηθίσει να ζουν, απλά θυμώνουν με τους εξουσιαστές τους και τους αλλάζουν είτε με τον καλό (νόμιμες διαδικασίες) είτε με τον άσχημο τρόπο (επαναστάσεις, αιματοχυσίες)…

Κάποιοι όμως ανάμεσα στους ανθρώπους βρίσκονται σε ηπιότερη νάρκη. Κάποιοι ξυπνούν κάποια στιγμή και αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα κάπως αλλιώς… Προσπαθούν να ξυπνήσουν και να πείσουν και άλλους γύρω τους… Δύσκολο, όμως ετούτο το έργο. Υπήρξαν πολλοί που έχουν προσπαθήσει να ασχοληθούν με αυτό, μέσα στη διάρκεια της ζωής της ανθρωπότητας, συνεχίζουν να υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ταλαιπωρούνται, βέβαια, αλλά επιμένουν, γιατί έχουν δει καθαρότερα και διακρίνει, μέσα από το καλό καμουφλάζ, το έργο των εξουσιαστών τους.

Ακόμη και αν όλα τα πιο πάνω δεν τα πιστεύετε, όμως, το να μάθετε να διαχειρίζεστε σωστά τα στρες στη ζωή σας, μόνο καλό μπορεί να σας κάνει. Μείνετε να το σκεφθείτε το, για λίγο.

Αν φάτε καλύτερα και πιο υγιεινά, αν γελάτε περισσότερο, αν ασκείστε, αν βγαίνετε με φίλους και πηγαίνετε συχνά κοντά στη φύση, αν έρχεστε συχνά σε επαφή με την γη με γυμνά πόδια, αν μάθετε να χαλαρώνετε συχνά και να διαχειρίζεστε καλύτερα τα συναισθήματά σας, είναι βέβαιο πως οι ορμόνες του στρες δεν θα καταστρέφουν την υγεία σας, αντίθετα θα βοηθούν τον εγκέφαλό σας να εξελίσσεται, καθώς θα επιλύετε, με μεγαλύτερη ευκολία και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, τα προβλήματα της ζωής σας.
Διαβάστε, ενημερωθείτε!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.