Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η άσκηση στις ηλικίες άνω των 50

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σε πρόσφατη ανασκόπηση των αποτελεσμάτων 39 ερευνών που αφορούσαν την επίδραση της άσκησης, κάθε είδους, σε άτομα άνω των 50 ετών διαπιστώθηκε πως 45 λεπτά την ημέρα οποιασδήποτε άσκησης (αεροβικής, μυϊκής ενδυνάμωσης κ.λπ) βελτιώνουν κατά πολύ την γνωστική ικανότητα των ατόμων.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε διαδικτυακά τον Απρίλιο στο περιοδικό  British Journal of Sports Medicine. Οι συγγραφείς της, Αυστραλοί επιστήμονες, τονίζουν πως κάθε
ενήλικας άνω των 50 θα πρέπει να ασχολείται, όσες περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μπορεί, τουλάχιστον με 45 λεπτά άσκηση, τόσο αεροβική όσο και μυϊκής ενδυνάμωσης (με βάρη), εάν θέλει να βελτιώσει την εγκεφαλική του λειτουργία (μνήμη και γνωστική ικανότητα).
Συστήνουν μάλιστα στους γιατρούς να κάνουν αυτή τη σύσταση στους ασθενείς άνω των 50 ετών που τους επισκέπτονται…

Εγώ, στα βιβλία μου, τα σεμινάρια και τις αναρτήσεις σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα, δεν θα πάψω να σας ενημερώνω πως η συχνή άσκηση, είναι ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης των στρες της ζωής και των επιπτώσεων που αυτά έχουν στην υγεία μας. Δεν βοηθάει αυτή μόνον στην καθυστέρηση της γήρανσης του εγκεφάλου (όπως διαπιστώθηκε από την πιο πάνω ανασκόπηση) αλλά γενικότερα την γήρανση του οργανισμού.

Πόσοι όμως, αλήθεια, Έλληνες γιατροί δίνουν παρόμοιες συμβουλές στους ασθενείς τους;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.