Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τα μικρόβια του εντέρου και η υγεία των παιδιών μας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για την σωστή διατροφή και τον σημαντικό ρόλο που παίζει αυτή στη διαχείριση του στρες στη ζωή, χαρίζοντάς μας αντιοξειδωτικές ουσίες που εξουδετερώνουν  τις βλάβες του στρες στα κύτταρά μας, και βελτιώνοντας την αναλογία ωφελίμων/μη ωφελίμων μικροβίων στο έντερό μας.

Και για αυτά τα μικρόβια, που ζουν στο έντερό μας, σας έχω μιλήσει παλαιότερα τόσο σε αναρτήσεις μου (την πρώτη της σειράς μπορείτε να δείτε
κάνοντας κλικ εδώ) όσο και σε μικρά βίντεο. Σας έχω εξηγήσει εκεί την μεγάλη σημασία που έχουν για την υγεία μας σωματική και ψυχική.

Η φτωχή σε ίνες διατροφή (λίγα λαχανικά, φρούτα, όσπρια και ξηροί καρποί) οδηγεί σε επικράτηση των μην ωφελίμων μικροβίων στο έντερό μας και έχει συνδεθεί με προβλήματα υγείας όπως οι αλλεργίες, ο αυτισμός, ο διαβήτης και η παχυσαρκία, καταστάσεις που αυξάνουν, όπως όλοι γνωρίζουν, όλο και περισσότερο στην εποχή μας.

Νεότερη έρευνα από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Στάνφορντ σε ποντίκια έδειξε, πως τέτοιες αλλαγές στην ποιότητα των μικροβίων του εντέρου μας, που οφείλονται σε τροφικές συνήθειες, μεταφέρονται στη συνέχεια από τις μητέρες στις επόμενες γενεές! Και το κακό είναι πως δεν φαίνεται να είναι εύκολο, στη συνέχεια,  μόνον με σωστή διατροφή να επανέλθει ο μικροβιακός πληθυσμός του εντέρου στη σωστή του αναλογία.

Γι αυτό βάλτε, φίλες και φίλοι μου, στη διατροφή σας τα λαχανικά, τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια όσο πιο συχνά μπορείτε και μάθετε τα παιδιά σας από νωρίς να τρέφονται σωστά. Χρησιμοποιώντας όσο περισσότερα λαχανικά και όσπρια μπορείτε στη μαγειρική σας και έχοντας πάντα μια φρέσκια σαλάτα στο τραπέζι, βοηθάτε πολύ την υγεία όχι μόνον την δική σας και των παιδιών σας αλλά και των παιδιών των παιδιών σας…

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.