Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Προσοχή στη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων

Γεια σας φίλες και φίλοι
Εκτός από τις ερευνητικές εργασίες, κάποιοι επιστήμονες ασχολούνται και με την επανεκτίμηση στατιστικών που έχουν κατά καιρούς ανακοινωθεί από διάφορες εργασίες. Μελετούν τα αποτελέσματα που αναφέρονται σε πολλές εργασίες που έχουν ασχοληθεί με την έρευνα του ίδιου θέματος και συγκρίνουν τα αποτελέσματά τους.
Αυτή η μετα-ανάλυση των αποτελεσμάτων πολλών παρόμοιων εργασιών, δίνει μία  πολύ καλύτερη εικόνα του όλου θέματος, όπως είναι φυσικό και είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα δουλειά.

Μία τέτοια, λοιπόν, πρόσφατη μετα-ανάλυση σχετικά με εργασίες που έχουν σαν
ερευνητικό θέμα τις βλάβες που δημιουργούν στον οργανισμό τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αναφέρεται σε έγκυρη ιατρική ιστοσελίδα.
Τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται από πολλούς, πολλές φορές, δυστυχώς, δίχως συμβουλή γιατρού, και γι αυτό θεώρησα καλό να σας ενημερώσω σχετικά.

Η μετα-ανάλυση αυτή, λοιπόν, κατέληξε πως τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα συνολικά (οποιασδήποτε εταιρίας), πρέπει να χρησιμοποιούνται στην μικρότερη δυνατή δόση και για το μικρότερο δυνατό διάστημα, γιατί όσο η δόση και η διάρκεια χορήγησής του αυξάνεται, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου, μία πολύ σοβαρή επιπλοκή .
Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο στις 3 Μαίου 2017 στο περιοδικό BMJ.

Πολλές φορές σας έχω επιστήσει την προσοχή στη λήψη φαρμάκων ανεξέλεγκτα, δίχως τη συμβουλή γιατρού, μόνο και μόνο γιατί το ακούσατε από κάποιο φίλο ή οποιονδήποτε άλλο. 
Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες, να παίζετε με αυτά. Πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή και φειδώ και μόνον όταν άλλες μέθοδοι θεραπείας δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Τα φάρμακα είναι χημικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν τη βελτίωση κάποιας λειτουργίας του οργανισμού, μπορεί, όμως, να επηρεάζουν αρνητικά, δυστυχώς, κάποια άλλη (οι γνωστές παρενέργειες) επειδή η λειτουργία του οργανισμού είναι ενιαία και δεν μπορεί να χωριστεί σε κομμάτια.

Να είστε προσεκτικοί στη χρήση των φαρμάκων!


Με αγάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.