Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Τα προβλήματα των στατινών

Και ενώ ο πόλεμος των φαρμακευτικών εταιρειών να μας πείσουν γιατρούς και κοινό πως οι στατίνες είναι απαραίτητο φάρμακο για την μείωση της χοληστερίνης καλά κρατεί, νέες έρευνες κρούουν όλο και περισσότερο το κουδουνάκι της προσοχής μας για τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Σας έχω μιλήσει και παλαιότερα γι αυτό το θέμα, έχω κάνει και ένα μικρό βίντεο γι αυτό, εξηγώντας αρκετά απλά το θέμα της χοληστερίνης, που μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Από μόνη της αυτή η ουσία όχι μόνον δεν βλάπτει τον οργανισμό μας, αλλά είναι και απαραίτητη για την δημιουργία ορμονών. Τώρα αν εμείς, μωροί άνθρωποι, θέλουμε να τρώμε τροφές που μας βλάπτουν και ζούμε γενικά μια ζωή που καταστρέφει την υγεία μας και στη συνέχεια παίρνουμε και ένα χάπι που μειώνει την χοληστερίνη μας πιστεύοντας πως έτσι σώζουμε τα πράγματα, έ… τότε, δίκαια παίζουν μαζί μας το παιχνίδι τους οι φαρμακευτικές εταιρείες… Τους δίνουμε εμείς κάθε δικαίωμα να πλουτίζουν εις βάρος μας...

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο όταν το φάρμακο αυτό χορηγείται στους
ηλικιωμένους. Πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία σε μεγάλο αριθμό γυναικών (8.372) ηλικίας 76 έως 82 ετών έδειξε πως, η χρόνια χρήση στατινών σε αυτές τις ηλικίες, οδηγεί σε αύξηση της εμφάνισης διαβήτη σε ποσοστά που κυμαίνονται από 17%   για όσες έπαιρναν την μικρότερη δόση του φαρμάκου, έως 51% !!! για όσες έπαιρναν μεγάλη δόση.

Όπως πολλές φορές σας επισημαίνω σε ετούτη τη σελίδα, δεν είναι τα φάρμακα πάντα η λύση στα προβλήματα της υγείας μας. Η σωστή στάση ζωής (σωστή διατροφή, άσκηση, γείωση, καλή κοινωνική ζωή, γέλιο, χαλάρωση και σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μας) είναι το  άλφα και το ωμέγα της υγείας μας. 
Τα φάρμακα, εκτός από τις επείγουσες περιπτώσεις, χρειάζονται μόνον σε κάποιες απαραίτητες καταστάσεις και μόνον αφού διορθώσουμε πρώτα τον τρόπο της ζωής μας.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι ηλικιωμένοι, οι περισσότεροι από τους οποίους παίρνουν πολλά μαζί φάρμακα, από διάφορες ιατρικές ειδικότητες και κανείς δεν έχει κάνει τον κόπο να δει πώς αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους…

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.