Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ποιο ρύζι είναι καλύτερο ;


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Για το ρύζι θα σας μιλήσω σήμερα, γιατί όπως φαίνεται από τις έρευνες, μάλλον αυτά που με ευκολία λέμε για τα προτερήματα των αναποφλοίωτων σπόρων, έχουν και τις αρνητικές τους όψεις και καλό είναι τα τις γνωρίζουμε.

Όπως φαίνεται λοιπόν, το άσπρο ρύζι δεν είναι τόσο κακή τροφή όσο νομίζουμε, αλλά πολύ καλύτερη από τα  αναποφλοίωτα αδερφάκια του…

Έρευνες έχουν δείξει πως το λευκό ρύζι Μπασμάτι, έχει μικρότερο γλυκαιμικό
δείκτη από το αναποφλοίωτο. Ανεβάζει, δηλαδή, πιο αργά το σάκχαρο στον οργανισμό, άρα είναι καλύτερο για τους διαβητικούς όπως και για όλους μας.

Τα αναποφλοίωτα ρύζια, από την άλλη, περιέχουν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από τα λευκά, όμως, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Γιατί, περιέχουν κάποια συστατικά που λέγονται φυτικά οξέα, τα οποία συνδέονται και δεσμεύουν ιχνοστοιχεία από τις τροφές μας, δημιουργώντας ελλείψεις τους στον οργανισμό.

Παν μέτρον άριστον, λοιπόν και για το ρύζι. 
Μπορούμε άφοβα να καταναλώνουμε άσπρο Μπασμάτι ρύζι αν μας αρέσει, αλλά και τα αναποφλοίωτα ρύζια, με μέτρο όμως.  

Προκειμένου δε να αποφύγουμε το αρσενικό που τα φυτοφάρμακα προσθέτουν στο ρύζι (κυρίως το αναποφλοίωτο) καλό είναι να το αφήνουμε αυτό το τελευταίο στο νερό από το βράδυ, να το βράζουμε σε νερό που θα σουρώσουμε στη συνέχεια και μετά να το χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.