Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Περί...χρημάτων, ο λόγος.

Φίλες και φίλοι μου

Η οικονομική κρίση γίνεται ένα παγκόσμιο φαινόμενο στις μέρες μας και απ΄ότι φαίνεται, τα πράγματα θα χειροτερεύουν όλο και περισσότερο... 
Με αυτή την ευκαιρία, το διαδίκτυο, τόσο στον τόπο μας όσο και στο εξωτερικό, έχει γεμίσει από άρθρα, συμβουλές και σεμινάρια για το πώς θα γίνουμε πλούσιοι, πώς θα αποκτήσουμε αφθονία, ποιοι είναι οι λόγοι που μας εμποδίζουν να αποκτήσουμε τα χρήματα που επιθυμούμε κ.λπ

Από την άλλη, είναι γνωστό πως τα χρήματα δεν κάνουν την ευτυχία. Το έχουν
ψάξει πολύ το θέμα αυτό οι ψυχολόγοι και δεν έχουν καταλήξει τυχαία σε αυτό το συμπέρασμα. Το έχουν αποδείξει οι έρευνές τους.

Έχω λοιπόν μια απορία… Γιατί δεν προσπαθούν όλοι αυτοί οι ειδήμονες να μας διδάξουν πώς να γίνουμε ευτυχισμένοι και αντ’ αυτού προσπαθούν να μας πουλήσουν τις γνώσεις τους ως προς το πώς θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε περισσότερα χρήματα;;;
Γιατί όλη αυτή η προσπάθεια να μείνουμε προσκολλημένοι στην ύλη;;;

Γιατί όλη αυτή η αντίληψη για το χρήμα και την αφθονία, αναφέρεται στο χρήμα σαν κάτι υλικό που πρέπει να προσπαθήσει κάποιος να το αποκτήσει. 
Τα πράγματα δεν είναι όμως έτσι. Το χρήμα δεν έχει υλική αξία… Παρ΄ότι έχει υλική υπόσταση (μπορούμε να το πιάσουμε και να το δούμε) ωστόσο από μόνο του δεν έχει καμία αξία. Την αξία του την παίρνει μέσα από την μετατροπή του στο όνειρο που επιθυμούμε εμείς. Σκεφθείτε λίγο :Τι αξία έχουν χρήματα μέσα σε ένα μπαούλο αν δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε κάτι που επιθυμούμε;
Το χρήμα έχει αξία σαν ενέργεια, επομένως. Είναι μία υλοποιημένη μορφή ενέργειας που μας βοηθάει, με τη σειρά της, στην υλοποίηση των ονείρων μας. Και δεν είναι πάντα απαραίτητη αυτή η μορφή ενέργειας, για την πραγματοποίηση των στόχων μας. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.
Δεν έχει, επομένως, κανένα νόημα η προσπάθεια απόκτησής του. Η ενέργεια υπάρχει παντού τριγύρω και  παράγεται και από εμάς τους ίδιους. Επομένως, η προσπάθειά μας δεν θα έπρεπε να στρέφεται στο πώς θα αποκτήσουμε χρήματα, αλλά στο πώς θα αποκτήσουμε αυτά που επιθυμούμε στη ζωή. Αυτά που θα μας κάνουν ευτυχισμένους.
Και αυτά, μπορεί για άλλους να είναι υλικά πράγματα και για άλλους μη υλικά. Όπως και νά΄χει πάντως, αυτό που χρειάζεται για να τα αποκτήσουμε είναι δυνατή δική μας ενέργεια και γνώση του τι είναι αυτό που αναζητάμε.  Το χρήμα θα υλοποιηθεί μέσα από αυτή την διαδικασία, εάν είναι απαραίτητο για την απόκτηση αυτού που επιθυμούμε.

Η αύξηση της δικής μας ενέργειας είναι πια αποδεδειγμένο πως εξαρτάται από τα συναισθήματά μας. Όσο πιο πολλά θετικά συναισθήματα αισθανόμαστε, τόσο πιο δυνατή είναι η ενέργεια που εκπέμπεται από το σώμα μας. Έρευνες του Ινστιτούτου Heartmath της Αμερικής, το έχουν αυτό αποδείξει.  Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η καρδιά μας, η οποία με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παράγει γύρω της επηρεάζει όλες τις ενέργειες που παράγονται στο σώμα μας.
Για να γίνουμε, δηλαδή, ευτυχισμένοι, χρειαζόμαστε πολύ θετικό συναίσθημα και όραμα. Θετικό συναίσθημα για να αυξάνεται η ενέργειά μας και συγκεκριμένο όραμα για να υλοποιηθεί αυτό που επιθυμούμε. 
Συγχρόνως πρέπει να συμμετέχουμε σε τούτη τη ζωή δρώντας και βοηθώντας όποιον και όπου μπορούμε, ώστε να κινείται η ενέργειά μας και να δημιουργούνται οι διάφορες διασυνδέσεις που θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του οράματός μας, όχι με βάση τη φτωχή ανθρώπινη λογική μας αλλά τη σοφία του σύμπαντος.

Τα πράγματα είναι απλά, κατά τη δική μου άποψη. Γιατί μας μπερδεύουν και δεν μας αφήνουν να τα δούμε;;;
Μήπως για να κυνηγάμε κάτι που δεν έχει νόημα, στην πραγματικότητα, έτσι ώστε να μην μπορούμε να βρούμε αυτό που αναζητούμε, και να παραμένουμε  αδύναμοι και εξαρτημένοι;;;

Εύχομαι η καινούργια χρονιά να μας βρει όλους πιο ώριμους και πιο ικανούς να απολαύσουμε την μαγεία της ζωής σε ετούτο τον πλανήτη που μας έχει χαριστεί!

Με αγάπη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.