Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Πόσους ξηρούς καρπούς τρώτε;

Πόσους ξηρούς καρπούς τρώτε την ημέρα;
Ξηροί καρποί
Να μία καλή ερώτηση για την προστασία της υγείας. Από την απάντησή σας εξαρτάται το πόσο φροντίζετε ή όχι αυτό το σώμα με το οποίο βιώνετε ετούτη τη ζωή.
Μία χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα την ημέρα, σας προστατεύει από την βλαβερή οξειδωτική κατάσταση που δημιουργούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται κατά το στρες. Είναι, δηλαδή, οι ξηροί καρποί, μία πολύ καλή αντιοξειδωτική τροφή, ενώ παράλληλα περιέχει φυτικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και τα πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν γίνει για τους ξηρούς καρπούς και τη σχέση
τους με την υγεία. Σε μία πρόσφατη, οι ερευνητές μελέτησαν πολλές προηγούμενες σχετικές έρευνες που είχαν γίνει μέχρι τον Ιούλιο του 2016 και ανέλυσαν συνολικά τα αποτελέσματά τους.

Αυτές οι έρευνες περιελάμβαναν 819,448 συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν 12,300 περιπτώσεις με στεφανιαία νόσο, 9,200 περιπτώσεις με εγκεφαλικό επεισόδιο, 18,600 περιπτώσεις με καρδιαγγειακή νόσο και 18,400 περιπτώσεις με καρκίνο. Μελετήθηκε η κατανάλωση ξηρών καρπών από τους συμμετέχοντες (κάσιους, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, κουκουνάρια και φυστίκια) και βρέθηκαν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα:

Μόνον μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα (περίπου 20 γραμ.)  μειώνουν
  • ·         Κάθε αιτία θανάτου κατά 22%
  • ·         Την στεφανιαία νόσο κατά 30%
  • ·         Τα καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 21%
  • ·         Τους καρκίνους κατά 15%
  • ·         Τα αναπνευστικά νοσήματα κατά 52%
  • ·         Τον διαβήτη κατά 40%
  • ·         Τα λοιμώδη νοσήματα κατά 75%

Η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών δηλαδή είναι πιο σημαντική για την υγεία και από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Βάλτε μια χούφτα από αυτούς λοιπόν, καθημερινά στη διατροφή τόσο την δική σας όσο και των παιδιών σας. Μην το παραλήψετε.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.