Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Που πάμε;;;

#κατάθλιψη
Σύμφωνα με πρόσφατη Αμερικανική έρευνα, ένας στους εννέα εφήβους στην Αμερική παρουσίασε κάποιο σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο την προηγούμενη της έρευνας χρονιά!
Ένας στους εννέα εφήβους καταθλιπτικός!  Αυτά είναι «μαύρα» νέα για όλους μας…

Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε. Οι καινούργιες γενιές κινδυνεύουν. Όλη αυτή η θεοποίηση της ύλης μέσα στην οποία ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μας, καταστρέφει την ανθρωπότητα, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι μόνον ύλη.
Μπορεί να έχει ένα υλικό σώμα, του οποίου τις ανάγκες καλύπτει η λογική του
και όλη η εκπαίδευση, που παγκοσμίως είναι στηριγμένη επάνω σε αυτήν, έχει όμως και μία πνευματική φύση, για την οποία έχουν φροντίσει να τον ενημερώσουν σχετικά, κατά καιρούς, διάφοροι φιλόσοφοι και οι θρησκείες. 

Δυστυχώς, όμως, αυτές οι τελευταίες, παρά την μεγάλη επίδραση που έχουν στον κόσμο,  έχουν μείνει στα ίδια με αυτά που δίδασκαν εδώ και χιλιετίες…

Οι συνθήκες όμως έχουν αλλάξει, το ίδιο και ο ανθρώπινος νους. Και τον καινούργιο άνθρωπο, τον άνθρωπο του 20 αιώνα δεν τον βοηθούν να βρει και να αναπτύξει την πνευματικότητά του οι θρησκευτικοί φανατισμοί και οι εξουσιαστικές δυνάμεις  που έχουν αναπτύξει και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν, τα διάφορα ανά τον κόσμο ιερατεία.

Οι φιλόσοφοι, πάλι, και οι ιδέες τους, δεν διδάσκονται όπως θα έπρεπε στην βασική εκπαίδευση, προκειμένου να καταλάβουν τα παιδιά, από νωρίς,  το μεγαλείο της φύσης τους και τις πραγματικές δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους. Πιστεύω, πως υπάρχει σκοπιμότητα σε αυτό.  Η εκπαίδευση είναι έτσι φτιαγμένη, ώστε να δημιουργεί ασθενικούς και αδύναμους ανθρώπους εύκολα χειραγωγήσιμους…

Τα νέα παιδιά μένουν, λοιπόν, χωρίς στηρίγματα απαραίτητα για την ανάπτυξη της πνευματικότητάς τους  και μεγαλώνουν μέσα σε οικογένειες,  οι περισσότερες από τις οποίες είναι διαλυμένες, με γονείς που φθείρονται από τον αγώνα της επιβίωσης, μέσα σε μία καθαρά υλιστική και ανταγωνιστική κοινωνία.   Προσπαθώντας  να βρουν ικανοποίηση μέσα στην ύλη και όσα αυτή τους προσφέρει, τα παιδιά της εποχής μας καταφεύγουν στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το σεξ ή γίνονται καταθλιπτικά…
Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει γι αυτό;

Ένας στους εννέα εφήβους καταθλιπτικός στην Αμερική! Τα παιδιά αυτά είναι εκείνα που η υλιστική μας κοινωνία δεν μπορεί να κάνει πειθήνια και  άβουλα όργανά της… Αντιδρούν με το να κλίνονται στον εαυτό τους και να μην θέλουν καμία επαφή με τον σκληρό και άδικο κόσμο που έχουμε φτιάξει γύρω τους.

Τι θα κάνουμε γι αυτά;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.