Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Περί συναισθημάτων...

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Μην κρύβετε και καταπιέζετε τα συναισθήματά σας. Αυτά δεν είναι παρά η υλοποίηση των σκέψεών σας. Μικρές ορμόνες, που παράγονται από τις σκέψεις σας και επηρεάζουν στην συνέχεια τη λειτουργία των κυττάρων σας, αν δεν τα βιώσετε και προσπαθείτε να τα καταπιέσετε.

Αν νιώθετε δυσάρεστα με κάποια συναισθήματα (αρνητικά συναισθήματα), σημαίνει, απλά, πως οι σκέψεις σας δεν είναι αυτές που πρέπει και οφείλετε να τις αλλάξετε…

Τα συναισθήματα είναι στην ουσία το μήνυμα που μας δίνει το σώμα μας σχετικά με τις σκέψεις που κάνει ο νους μας. Αν αυτές, δηλαδή, βλάπτουν (δημιουργώντας την αντίδραση του στρες) ή όχι, αυτό το σώμα.

Νιώστε, λοιπόν, ελεύθερα τα συναισθήματά σας, χωρίς ντροπή… Να είστε σε εγρήγορση και να παρατηρείτε τι νιώθετε, κάθε στιγμή, χωρίς ενοχές.

Θα διαπιστώσετε τότε, πως τελικά το συναίσθημα εξανεμίζεται… Αν έχετε πάρει το μήνυμά του και έχετε καταλάβει ποιες σκέψεις σας το δημιούργησαν, δεν έχει λόγο ύπαρξης στο σώμα σας…

Είναι μαγική αυτή η ανάληψη ευθύνης για τα συναισθήματά μας. Η παραδοχή πως δεν φταίνε οι συμπεριφορές των άλλων για το τι σκεπτόμαστε και αισθανόμαστε εμείς απέναντί τους.

Οι άλλοι είναι αυτοί που είναι και συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται. Το τι θα νιώσουμε εμείς, όμως, για την δική τους συμπεριφορά, είναι δική μας υπόθεση. Κάποιος άλλος στη θέση μας θα σκεφτόταν και θα αισθανόταν, πιθανώς, τελείως διαφορετικά.

Μένει, λοιπόν, σε εμάς να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας και να αντιλαμβανόμαστε τις σκέψεις που μας οδήγησαν σε αυτά. Αυτή η παρατήρηση από μόνη της, μειώνει κατά 50% την αρνητική επίδραση που έχει στην υγεία και τη ζωή μας ένα αρνητικό μας συναίσθημα, μέσα από τις αλλαγές που δημιουργεί στην ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού.

Αρχίστε λοιπόν να ασκείστε στην αναγνώριση των συναισθημάτων σας, χωρίς ντροπή και ενοχές. Δεχθείτε τα σαν σημάδια στον δρόμο σας προς την αυτογνωσία, την υγεία και μια καλύτερη ζωή.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.