Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Το "θαυματουργό" αβοκάντο

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το "θαυματουργό" αβοκάντο
Πριν λίγο καιρό, σας είχα δώσει μια ευκολότατη και νοστιμότατη συνταγή για μακαρονάδα με ένα πέστο φτιαγμένο με αβοκάντο. Όσοι δεν την δοκιμάσατε ακόμη, σας συμβουλεύω και πάλι να την δοκιμάσετε, με την ευκαιρία ενός άρθρου για τα οφέλη του αβοκάντο που διάβασα πρόσφατα και σας τα μεταφέρω αμέσως πιο κάτω.
Το ξέρατε πως αυτό το φρούτο, γιατί περί φρούτου πρόκειται, είναι καταπληκτικό καλλυντικό εκτός από
καταπληκτική τροφή; Εγώ δεν το ήξερα. Είναι ένα πολύ καλό υδατικό προϊόν που βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και την μείωση των ρυτίδων, σύμφωνα με σχετική έρευνα ενός τεχνολογικού Ινστιτούτου του Ισραήλ.
Μπορείτε, δηλαδή, να χρησιμοποιείτε πολτοποιημένο το αβοκάντο κατευθείαν στο πρόσωπό σας, σαν ενυδατική μάσκα. Όπως επίσης μπορεί να χρησιμεύσει σαν ανακουφιστική αλοιφή για ηλιακά εγκαύματα, εκζέματα ή βλάβες ψωρίασης.
Όσον αφορά τώρα τις διατροφικές του ιδιότητες, το αβοκάντο :

1.  Περιέχει τα 18 απαραίτητα αμινοξέα για την παρασκευή πλήρους πρωτεΐνης στο σώμα, πρωτεΐνης που ο οργανισμός μπορεί να χρησιμοποιήσει καλύτερα από αυτές του κρέατος.
2.   Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, περισσότερες από κάθε άλλο φρούτο, πράγμα που βοηθάει πολύ στην απορρόφηση όλων των συστατικών των τροφών.
3.   Βοηθάει στην αύξηση της «καλής» χοληστερίνης (HDL) και την μείωση της «κακής» (LDL)και των τριγλυκεριδίων κατά 20%
4.     Περιέχει Κάλιο, 35% περισσότερο από τις μπανάνες
5.  Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του προστατεύουν από  και βοηθούν στην θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
6.  Το ολεϊκό οξύ που περιέχει προστατεύει από καρδιοπάθειες και καρκίνο προστάτη και μαστού
7.     Η γλουταθειόνη που περιέχεται στο αβοκάντο βοηθάει τόσο το ανοσοποιητικό όσο και το νευρικό σύστημα, ενώ η λουτείνη του βοηθάει την καλή διατήρηση της όρασης.


Βάλτε λοιπόν φίλες και φίλοι μου το αβοκάντο στη διατροφή σας. Χρησιμοποιείστε το τόσο για γλυκές, όσο και για αρμυρές συνταγές. Θα βρείτε πολλές στο διαδίκτυο. Κάποιες σας έχω δώσει και θα συνεχίσω να σας δίνω και εγώ, σε αυτή την ιστοσελίδα.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.