Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο σημαντικός ρόλος των αρνητικών συναισθημάτων

Γεια σας φίλες και φίλοι ου

Στον οργανισμό, όπως έχει διαπιστωθεί από την βιολογία, δεν υπάρχει κάτι άχρηστο. Κάθε τι μικρό ή μεγάλο που ανήκει στο υλικό μας σώμα έχει κάποιο λόγο ύπαρξης.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα συναισθήματά μας.

Τα αρνητικά, όπως πολλές φορές σας έχω πει καταστρέφουν την υγεία μας, μέσα από την αντίδραση του στρες που δημιουργούν, η οποία αλλάζει την λειτουργία των
κυττάρων μας επηρεάζοντας τα γονίδιά μας (DNA). Ωστόσο δεν είναι άχρηστα… δημιουργούνται μέσα μας για κάποιο λόγο…

Τα συναισθήματα αποτελούν την υλοποίηση των σκέψεών μας. Τα αρνητικά από αυτά, οδηγούν στην αντίδραση του στρες τον οργανισμό, δηλώνοντάς του, με αυτόν τον τρόπο, πως οι σκέψεις του αυτές είναι εχθρικές για το σώμα του…  πως οι σκέψεις του αυτές δεν τον οδηγούν στην πραγμάτωση του σκοπού της ζωής του. Αντίθετα τον αποπροσανατολίζουν…

Τις σκέψεις αυτές τις αντιμετωπίζει σαν εχθρούς ο οργανισμός, με την  δημιουργία της αντίδρασης του στρες, γιατί η πνευματική μας φύση γνωρίζει πως αυτές οι σκέψεις μας απομακρύνουν από την ενότητα της φύσης, την κατανόηση της διαφορετικότητας και την αγάπη που θα έπρεπε να μας ενώνει με όλους και όλα.

Είναι δηλαδή τα αρνητικά μας συναισθήματα ένα «καμπανάκι» αυτογνωσίας!
Θα έπρεπε να είναι έτσι, δηλαδή. Δεν μας το έχουν διδάξει, όμως, αυτό δυστυχώς. Δεν ασχολούνται τα σχολεία μας με την συναισθηματική νοημοσύνη, παρ’ ότι θα έπρεπε να ασχοληθούν με αυτήν συστηματικά. Γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει να μειωθεί η βία, και να δει καλύτερες ημέρες  η ανθρωπότητα.

Πρακτικά λοιπόν, όταν νιώθει κάποιος ένα αρνητικό συναίσθημα, θα πρέπει να ασχοληθεί λίγο με τον εαυτό του. Να αναρωτηθεί ποιες σκέψεις του το προκάλεσαν, γιατί αυτές τον αναστατώνουν τόσο και ποιους φόβους κρύβουν από κάτω... 
Γιατί πάντα κάτω από κάποιο αρνητικό συναίσθημα υπάρχει κρυμμένος κάποιος φόβος που σχετίζεται με μνήμες που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο υποσυνείδητο, έστω και εάν εμείς δεν μπορούμε να τις θυμηθούμε.

Η ανάλυση των συναισθημάτων, ιδιαίτερα των αρνητικών, οδηγεί, με άλλα λόγια, στην αυτογνωσία και την καλύτερη κατανόηση του εαυτού, πράγμα που βοηθάει πολύ την επίτευξη των στόχων στη ζωή. 
Αυτό είναι, κατά την άποψή μου, το θετικό μήνυμα των αρνητικών συναισθημάτων και είναι απαραίτητο να το γνωρίζουμε, εάν θέλουμε να βελτιωθεί η ζωή μας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.