Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τα οφέλη του γέλιου

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Το γέλιο βρέθηκε σε πρόσφατη έρευνα πως μειώνει τα επίπεδα του μεταγευματικού σακχάρου.

Στην έρευνα, 19 διαβητικοί ασθενείς που έπαιρναν θεραπεία με αντιδιαβητικά δισκία, παρακολούθησαν μία ημέρα μία μονότονη διάλεξη και την επομένη, μία κωμωδία ανάμεσα σε μεγάλο ακροατήριο, κατά την οποία γέλασαν πολύ.

Οι μετρήσεις του σακχάρου των ασθενών έδειξαν σημαντική μείωση του μεταγευματικού σακχάρου την ημέρα της παρακολούθησης της κωμωδίας.

Οι ερευνητές, λένε  ότι μπορεί η πτώση του μεταγευματικού σακχάρου να οφείλεται στην καλύτερη χρησιμοποίηση του σακχάρου από τον οργανισμό λόγω των μυϊκών κινήσεων που λόγω γέλιου έκαναν οι ασθενείς, ωστόσο θεωρούν πως
μπορεί να ευθύνεται γι αυτό και το θετικό συναίσθημα που βίωσαν οι διαβητικοί και συνιστούν μεγαλύτερη έρευνα για το θέμα.

Είναι ενδιαφέρον πως μέχρι πρόσφατα, οι έρευνες, όσον αφορά την επίδραση των συναισθημάτων στην υγεία, αφορούσαν κυρίως τον έλεγχο των αρνητικών συναισθημάτων.

Εδώ και λίγο καιρό όμως, κάποιοι ενδιαφέρθηκαν να δουν εάν τα θετικά συναισθήματα προσθέτουν κάτι περισσότερο στην υγεία από το να μην την βλάπτουν, απλά. 
Και τα αποτελέσματα των ερευνών τους είναι θεαματικά. Τα θετικά συναισθήματα δεν αφήνουν απλά ανεπηρέαστη τη ζωή και την υγεία μας. Αντίθετα βοηθούν πολύ. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτά μειώνουν την αρτηριακή πίεση, αυξάνουν την περιφερική μας όραση, προστατεύουν από ασθένειες και γενικά αυξάνουν την μακροβιότητα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.