Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Επικίνδυνα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα !

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το κάπνισμα του τσιγάρου, μια συνήθεια αρκετά βλαπτική για την υγεία, έχει αντικατασταθεί από πολλούς και πολλές, τελευταία, από τη χρήση του λεγόμενου «ηλεκτρονικού τσιγάρου».

Τα νέα όμως, που αφορούν αυτά τα υποκατάστατα του τσιγάρου, δεν είναι καθόλου ευχάριστα.

Ερευνητές ανακάλυψαν σε αυτά καρκινογόνους ουσίες, όπως οι
φορμαλδεΰδη και οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες.  
Όπως λέει ο καθηγητής της βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ  Dr Chung Shan-shan εκτός από τις πιο πάνω καρκινογόνες ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα βρέθηκαν και άλλες χημικές ουσίες  που εκτός από καρκινογόνες, είναι επίσης βλαβερές για την ανάπτυξη του εμβρύου, οδηγούν σε μείωση της γονιμότητας και  διαταραχή της λειτουργίας του θυρεοειδούς.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, το Συμβούλιο καπνίσματος και υγείας του Χογκ Κογκ ζήτησε από την κυβέρνηση την απαγόρευση της  διαφήμισης και πώλησης των ηλεκτρονικών τσιγάρων, γιατί όπως λένε οι ερευνητές, το κάπνισμά τους είναι 1 εκατομμύριο φορές χειρότερο από την εισπνοή του ατμοσφαιρικού αέρα του Χογκ Κογκ, που όλοι γνωρίζουν πόσο μολυσμένος και βλαβερός είναι...

Ήδη 16 κράτη  έχουν επιβάλλει μέχρι τώρα καθολική απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Σιγκαπούρη, η Ταϋλάνδη και η Βραζιλία.

Ας ελπίσουμε πως θα γίνει κάτι αντίστοιχο σύντομα και στον δύστυχο τόπο μας που παλεύει με τόσα προβλήματα αυτή την δύσκολη εποχή.

Μέχρι τότε όμως, όσοι και όσες διαβάζετε αυτό το άρθρο φροντίστε να ενημερωθούν όσοι φίλοι σας έχουν καταφύγει στη λύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, θεωρώντας το λιγότερο βλαβερό από το κοινό τσιγάρο.

Αν και, ποτέ κανείς δεν ξέρει τι συμφέροντα εμπλέκονται πίσω από τις διάφορες έρευνες. Ίσως κάποιοι να ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της καπνοβιομηχανίας... ποιος να ξέρει...

Είναι βέβαιο πάντως, πως ούτε το κανονικό τσιγάρο, ούτε το ηλεκτρονικό του υποκατάστατο χρειάζεται ο οργανισμός μας για να ζήσει. Το κάπνισμα, μια συνήθεια που αποκτάει κάποιος, λόγω ανικανότητας και άγνοιας αντιμετώπισης των διαφόρων στρες της ζωής με έναν διαφορετικό τρόπο, μπορεί να διακοπεί, εάν μάθει το άτομο και αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα στρες στη ζωή του.

Όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης του στρες που διδάσκονται στο ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ και σας δίνονται και σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, οδηγούν τελικά στην απαλλαγή από βλαπτικές συνήθειες, εάν αποφασίσει να τους εφαρμόσει όλους, σωστά, κάποιος στη ζωή του. 

Με αγάπη

* Επειδή είχα κάποια απάντηση από φίλο στο FB πως το άρθρο στο οποίο αναφέρθηκα δεν είναι αληθινό, ανέτρεξα στην επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πνευμονολικής Εταιρείας, στην οποία αναφέρεται, πως πράγματι έχουν βρεθεί οι αναφερόμενες στο πιο πάνω άρθρο βλαβερές χημικές ουσίες, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη αρκετές σχετικές έρευνες ώστε να μπορεί να πάρει κάποιος σαφή θέση στο ζήτημα...
Είναι απορίας άξιο, πώς επιτρέπει ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων την χρήση ενός τέτοιου προϊόντος από το κοινό, χωρίς πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί έρευνες όσον αφορά την βλαπτικότητά του! 




Πηγές: http://www.scmp.com/news/hong-kong/health-environment/article/1918571/million-times-more-harmful-outdoor-air-hong-kong

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3470372/Could-e-cigarettes-leave-INFERTILE-Devices-contain-flame-retardants-cancer-causing-toxins-disrupt-fertility.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.