Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πώς θα ξορκίσουμε τους φόβους μας (16)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ο εγκέφαλος, ξέρετε, δεν σκέφτεται αφηρημένα, αλλά με εικόνες. Κάθε σκέψη που κάνουμε, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, μεταφράζεται σε εικόνα από τον εγκέφαλό μας. Δεν μπορούμε λοιπόν να τον κοροϊδεύουμε, όπως οι περισσότεροι νομίζουν.

Δεν ωφελεί, να κάνουμε δηλώσεις θετικές, ευχαριστίες, προσευχές, προσπαθώντας έτσι να ξορκίσουμε το όποιο κακό φοβόμαστε. Αυτό που φοβόμαστε παραμένει σαν εικόνα στο υποσυνείδητο και δημιουργεί την ενεργειακή αναστάτωση που
προκαλούν οι ορμόνες του στρες, όσα λόγια και αν λέμε εμείς, θετικά.

Η ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού δεν γίνεται να είναι καλή, εάν δεν πιστέψει ο άνθρωπος στη δημιουργική (για να μην τρομάξει κάποιους η λέξη "Θεϊκή") δύναμη που υπάρχει μέσα του και τον κρατάει στη ζωή. Αν δεν πιστέψει πως η δύναμη αυτή, που υπάρχει μέσα σε κάθε ζωντανό ον,  είναι πολύ μεγαλύτερη από την μικρή ανθρώπινη λογική του και δεν αφεθεί με εμπιστοσύνη να τον οδηγήσει στη ζωή του.

Αυτό επιτυγχάνεται, σύμφωνα με τον ιατροφιλόσοφο Deepak Chopra, με την άσκηση στη σιωπή και την παρατήρηση. 
Μένοντας μόνος, με ήρεμο νου, σε απόλυτη σιωπή, για λίγο ο άνθρωπος καθημερινά και παρατηρώντας με υπομονή τις ίδιες του τις σκέψεις και το ίδιο του το σώμα και τις λειτουργίες του (αναπνοή, καρδιακούς παλμούς, ζεστασιά της κυκλοφορίας του αίματος  κ.λπ) έρχεται σιγά-σιγά σε επαφή με την ίδια του τη φύση και τη δύναμή του. Μία δύναμη που επειδή, ακριβώς, βρίσκεται μέσα του, δεν μπορεί κανείς να του την στερήσει… Μία δύναμη που μπορεί να τον οδηγήσει στην εκπλήρωση του σκοπού και των ονείρων του. Αν την πιστέψει και την κάνει βοηθό και οδηγό του, γιατί αυτό του χαρίζει αισθήματα γαλήνης και ασφάλειας, θετικά συναισθήματα που ομαλοποιούν και δυναμώνουν την συνολική του ενέργεια …

Επειδή, δυστυχώς, οι κάθε λογής εξουσίες (πολιτική, εκκλησιαστική κ.λπ) έχουν φροντίσει από παιδιά, ακόμη, να μας πείσουν πως είμαστε αδύναμα φοβισμένα ανθρωπάκια, προκειμένου να μας χειραγωγούν, χρειάζεται πολλή υπομονή, δουλειά καθημερινή με τον εαυτό και επιμονή, για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με την δημιουργική αυτή δύναμη που κρύβεται μέσα σε κάθε ζωντανό ον και το κρατάει στη ζωή. Για να μπορέσουμε να αφήσουμε αυτή την δύναμη να πραγματοποιήσει μέσα από εμάς τον σκοπό για τον οποίο  μας δημιούργησε.

Γιατί, μόνον τότε, όταν ο άνθρωπος οδηγείται, ανεμπόδιστα, από την εσωτερική του δύναμη στην εκπλήρωση του σκοπού της ζωής του, μπορεί να νιώσει ήρεμος και ευτυχής.

Με αγάπη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.