Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τα φύτρα του μπρόκολου και ο αυτισμός (85)

μπρόκολο
Γεια σας φίλες και φίλοι

Σε μία πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε πως παιδιά με αυτισμό, που τους χορηγήθηκε εκχύλισμα από το συστατικό «σουλφοραπάνη» που βρίσκεται στα φύτρα του μπρόκολου, παρουσίασαν βελτίωση πολλών από τα συμπτώματά τους.
Σε μόλις 18 εβδομάδες από την αρχή της θεραπείας τους αυτής, το 42% των παιδιών παρουσίασε βελτίωση στη λεκτική τους επικοινωνία, ενώ άνω του 50% των παιδιών παρουσίασε βελτίωση της γενικότερης συμπεριφοράς τους.
Το εκχύλισμα που χορηγήθηκε στα παιδιά της έρευνας περιέχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας «σουλφοραπάνη» βέβαια σε σχέση με την περιεκτικότητα που έχουν τα φύτρα του μπρόκολου, ωστόσο οι ερευνητές συνιστούν την προσθήκη αυτών των τελευταίων στη διατροφή των αυτιστικών παιδιών, μια που σίγουρα δεν βλάπτουν την υγεία τους, αλλά αντίθετα μπορεί και να βελτιώσουν έστω και λίγο τα συμπτώματά τους.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτή η έρευνα δεν οδηγεί βέβαια σε ανακάλυψη θεραπείας για την νόσο, αλλά αν και μικρή, θα βάλει τις βάσεις για την διερεύνηση, από βιοχημική άποψη, της κατάστασης του αυτισμού.

Έχει από έρευνες συσχετισθεί ο αυτισμός, ξέρετε, με το στρες της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη, τόσο το περιβαλλοντικό όσο και το ψυχικό.  Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω γι αυτό, με την ευκαιρία της πιο πάνω μελέτης,  μια που ο κύριος λόγος ύπαρξης  αυτής εδώ της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωσή σας για το στρες και την αντιμετώπισή του.

Νέες γυναίκες προσέξτε! Κρατάτε στα χέρια σας την υγεία και την ποιότητα της ζωής των μελλοντικών γενεών. Είναι χρέος σας να είστε ενημερωμένες και να μάθετε να αντιμετωπίζετε σωστά τα στρες της ζωής, για να μην μεταφέρετε επηρεασμένα από το στρες γονίδια  στα παιδιά σας που θα τα οδηγήσουν σε ασθένειες.
Και του πατέρα το σπέρμα επηρεάζεται από τα στρες της ζωής, ωστόσο ο ρόλος της μητέρας είναι πιο ουσιαστικός, γιατί κρατάει το παιδί μέσα στην κοιλιά της εννέα ολόκληρους μήνες, και η λειτουργία του δικού της οργανισμού, επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.