Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Απευαισθητοποίηση» ο νέος τρόπος αντιμετώπισης των αυτοανόσων νοσημάτων (84)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του  Μπρίστολ ανακάλυψαν μία μέθοδο για την αντιμετώπιση των αυτοανόσων νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, παρόμοια με αυτήν της απευαισθητοποίησης που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για την βελτίωση των αλλεργιών.

Οι ερευνητές, διαπίστωσαν πως χορηγώντας μικρά τμήματα των πρωτεϊνών εναντίον των οποίων το ανοσοποιητικό γίνεται επιθετικό και τις καταστρέφει στα πιο πάνω νοσήματα, (οδηγώντας έτσι τον οργανισμό στις γνωστές βλάβες του), τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μαθαίνουν ξανά (σιγά-σιγά) όχι μόνον να μην καταστρέφουν, αλλά αντίθετα να προστατεύουν αυτές τις πρωτεΐνες και τα κύτταρα που τις περιέχουν.
Οι ερευνητές το πέτυχαν αυτό, χορηγώντας σταδιακά, όλο και μεγαλύτερα τμήματα αυτών των πρωτεϊνών. Διαπίστωσαν πως με αυτόν τον τρόπο, γίνονται αλλαγές στη λειτουργία των γονιδίων των κυττάρων του ανοσοποιητικού και επανέρχονται σιγά-σιγά τα κύτταρα αυτά στη σωστή τους λειτουργία, αναγνωρίζοντας σαν φιλικά τα κύτταρα που περιέχουν τις πρωτεΐνες αυτές.

Το επίτευγμα είναι καταπληκτικό, γιατί θα απαλλάξει τους ασθενείς που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα από τα συμπτώματα που τους ταλαιπωρούν αλλά και από τις μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες ανοσοκατασταλτικές θεραπείες που έχουν πολλές παρενέργειες.


Ωστόσο μια καλύτερη αντιμετώπιση των στρες της ζωής (περιβαλλοντικών και ψυχικών), θεωρώ πως είναι απαραίτητη για να μην υποτροπιάσει η νόσος στα άτομα αυτά, αφού είναι γεγονός, σύμφωνα με την νέα βιολογία πως οι συνθήκες του περιβάλλοντος των κυττάρων είναι αυτές που οδηγούν σε αλλαγές της λειτουργίας των γονιδίων, δημιουργώντας νοσήματα (Bruce Lipton). 
Και οι συνθήκες του περιβάλλοντος των κυττάρων εξαρτώνται από τον τρόπο της ζωής μας και από τα συναισθήματά μας.

Με αγάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.