Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πόσα γνωρίζουμε άραγε για το νερό; (17)

Το σώμα μας αποτελείται κατά 75% από νερό και το νερό αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις λειτουργίες του οργανισμού. Κάθε μόριο του κορμιού μας, σαν ένα κρεμμύδι,  περιβάλλεται από πολλά στρώματα νερού, κάθε ένα από τα οποία έχει διαφορετικές ιδιότητες. Η επιστήμη όμως δεν έχει ακόμη καταφέρει να εξακριβώσει το πώς γίνεται αυτό, ούτε τους πολλούς και διαφορετικούς ρόλους του νερού στο σώμα μας.

Έχει θεωρηθεί από πολλούς «γραφικός» ο Γιαπωνέζος ερευνητής Masaru Emoto που φωτογράφησε, πριν κάποια χρόνια, τους κρυστάλλους παγωμένου νερού και τους βρήκε διαφορετικούς ανάλογα με το συναίσθημα που ένιωθαν γι αυτό το νερό, άτομα που πήραν μέρος στο πείραμα. Συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε με ευκολία «παράξενο» και «τρελό» ό,τι είναι διαφορετικό με τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε, ευτυχώς όμως υπάρχουν ερευνητές που αποφασίζουν να ερευνήσουν τα περίεργα και ανεξήγητα και έτσι προχωράει σιγά-σιγά η επιστήμη και οι γνώσεις μας.

Ένας τέτοιος ερευνητής είναι και ο Αμερικανός καθηγητής της εμβιομηχανικής Dr Gerald Pollak, σύμφωνα με τις έρευνες του οποίου το νερό υπάρχει και σε μία τέταρτη κατάσταση, αυτή του ζελέ, εκτός από τις τρεις γνωστές μέχρι τώρα (υγρό, αέριο, στερεό). Αυτό συμβαίνει μέσα στο σώμα, σύμφωνα με τον ερευνητή, λόγω της ύπαρξης πρωτεϊνών και άλλων βιομορίων και όπως έχει καταλήξει ο ερευνητής, το νερό αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν μπαταρία η οποία επαναφορτίζεται με ένα τρόπο που θυμίζει την φωτσύνθεση !!!

Ο καθηγητής Leon Chatow που ασχολείται χρόνια με τον συνδετικό ιστό και τις πολλαπλές ιδιότητές του, λέει πως πριν λίγα χρόνια (2004) ερευνητές διαπίστωσαν πως η περιεκτικότητα σε τέτοιο νερό κάνει δύσκαμπτο τον συνδετικό ιστό (τον ιστό αυτό που επικαλύπτει όλα μας τα όργανα –περιτονία- και τα συνδέει μεταξύ τους) και θεωρεί πως το μασάζ, τα τεντώματα και η γυμναστική κάνουν το νερό αυτό να βγαίνει από τον συνδετικό ιστό (σαν να στύβεται ένα σφουγγάρι) κάνοντάς τον πιο εύκαμπτο και μαλακό. Στη συνέχεια βέβαια αυτό το νερό αναρροφάται από τον ιστό, ωστόσο πιθανολογείται πως με αυτόν τον τρόπο έχει δοθεί στο μεταξύ η ευκαιρία να τακτοποιηθούν κάποια συστατικά του, όπως οι ίνες κολλαγόνου, π.χ.  

Μένουν πολλά ακόμη να ερευνηθούν σε αυτόν τον τομέα.
Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν σύντομα πολλά ενδιαφέροντα νέα ως προς τις ιδιότητες του νερού και τον ρόλο του στον οργανισμό μας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.