Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Υγιεινή διατροφή (19)

Το φως που μας χαρίζουν οι τροφές μας!...
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στο βιβλίο μου με τίτλο «Πώς να νικήσετε το στρες» (εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ) σας έχω μιλήσει για τον σύγχρονό μας Γερμανό φυσικό Φριτς Ποπ, ο οποίος πριν  λίγα χρόνια ανακάλυψε με το μηχάνημα που κατασκεύασε (το Squid) πως όλα τα ζώντα κύτταρα εκπέμπουν μία ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο φάσμα του υπεριώδους φωτός. Η ακτινοβολία αυτή ονομάστηκε «βιοφωτόνια» και έχει προς το παρόν βρεθεί πως εκπέμπεται από το DNA αλλά και το RNA, που είναι το μόριο που αντιγράφει τις εντολές του DNA, των γονιδίων μας δηλαδή, και τις μεταφέρει έξω από τον πυρήνα, στα διάφορα οργανίδια του κυττάρου προκειμένου να παραχθούν οι διάφορες πρωτεΐνες κ.λ.π.
Ζώα και φυτά λοιπόν, ξέρουμε τώρα πως εκπέμπουμε φως (υπεριώδη ακτινοβολία) και από ότι λέει ο φυσικός που το ανακάλυψε, αυτό το φως, μέσα στο οποίο «λούζονται» όλα μας τα κύτταρα, φαίνεται να σταθεροποιεί όλο τον οργανισμό και τις λειτουργίες του.
Ο Ποπ προχώρησε και περισσότερο, κάνοντας τη πρόταση, πως το φως των τροφών που καταναλώνουμε βοηθάει την καλύτερη οργάνωση του οργανισμού μας και ότι οι τροφές δεν μας δίνουν μόνον χημικά συστατικά αλλά και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια η οποία λιγοστεύει την εντροπία μας (την τάση δηλαδή της αποδιοργάνωσης και της γήρανσής μας).
Και ενώ σε κάποιους μπορεί να φαίνεται αυτή η σκέψη τουλάχιστον «περίεργη», σε ένα μικρό βιβλίο του Λούις Εσπινόζα  με τίτλο « ο δρόμος της καρδιάς των σαμάνων των Άνδεων» εκδ. Καστανιώτη 1997, ένας σαμάνος λέει τα εξής :
«….Όσον αφορά τις τροφές που χωνεύουμε, θα ήθελα να πω ότι ένα φρούτο ή ένα γεύμα με δημητριακά, δεν μας προσφέρει μόνο όσα δέχεται η βιοχημεία αλλά και αόρατες πρωτεΐνες, βιταμίνες από φως, οι οποίες αφθονούν σε τροφές που δεν καλλιεργούνται με τη χρήση χημικών ουσιών αλλά με σεβασμό και αγάπη!….»
Φαίνεται πως παλιότεροι πολιτισμοί, είχαν γνώσεις που μόλις τώρα η επιστήμη του δικού μας πολιτισμού αρχίζει να ανακαλύπτει... 
Η αλήθεια είναι πως ο έλεγχος των τροφών με το μηχάνημα που εφεύρε ο Ποπ δεν είναι κάτι που θα γίνει αποδεκτό από τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν σχέση με την διακίνηση και εμπορία των διαφόρων προϊόντων. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν όλα αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται με χημικά και φάρμακα, συλλέγονται άγουρα, ωριμάζουν σε ψυγεία και καταναλώνονται μήνες πολλούς μετά την συγκομιδή τους, μετρηθούν για την ακτινοβολία που εκπέμπουν; Πιστεύετε πως θα είναι αυτή  η ίδια με την ακτινοβολία ενός λαχανικού που βγάζετε από τον κήπο σας ή ενός φρούτου που το κόβετε από το δέντρο και το τρώτε;
Οι μετρήσεις του Ποπ έχουν ήδη δείξει πως η πιο πλούσια σε φως τροφή είναι τα «άγρια» φυτά, όπως τα άγρια χόρτα, μανιτάρια, ξηροί καρποί και βατόμουρα, και ακολουθούν τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα φρεσκοκομμένα.
Αν λοιπόν ο Γερμανός ερευνητής φυσικός έχει δίκιο και οι τροφές μας δεν μας δίνουν μόνον χημικά συστατικά αλλά και φως που χαρίζει τάξη και οργάνωση στο σώμα μας, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να τρώμε καθημερινά ωμές σαλάτες από φρέσκα, δικά μας λαχανικά (από τον κήπο ή τις γλάστρες μας), ξηρούς καρπούς ωμούς και όχι ψημένους και αλατισμένους, και φρούτα εποχής, βιολογικά κατά προτίμηση. Φροντίστε να πείσετε και τα παιδιά σας γι αυτό.
Το έχουμε πει πολλές φορές σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, όμως δεν ξέρω πόσους και πόσες έχω πείσει μέχρι τώρα, γι αυτό και σας το επαναλαμβάνω, μια που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας.
Σίγουρα τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις των τροφίμων για το φως που αυτές εκπέμπουν δεν θα φτάσουν στα αυτιά μας, αφού κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στη παγκόσμια διαχείριση και διακίνηση των τροφίμων, όμως η συσκευή του Ποπ, το Squid, χρησιμοποιείται ήδη για τον έλεγχο της φρεσκάδας και της βλαστικής ικανότητας των σπόρων. 
Με αγάπη 

Πηγές : 1. Ελ. Τσουκαλή "Πώς να νικήσετε το στρες" εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.