Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τα κινητά τηλέφωνα είναι καρκινογόνα ! (107)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Όλα στον υλικό κόσμο έχουν το αντίθετό τους. Καλό-κακό, ωραίο-άσχημο, κ.λπ. Το ίδιο συμβαίνει και με την τεχνολογία. Η  άνεση που μας χαρίζει, εγκυμονεί κινδύνους.

Ο λόγος για τα κινητά τηλέφωνα, για τα οποία σας είχα μιλήσει και πάλι στο παρελθόν. Νέες έρευνες αποδεικνύουν όλο και περισσότερο πως η πολλή χρήση τους βλάπτει την υγεία. Ιδιαίτερα των παιδιών, που τα οστά του
κρανίου  τους  είναι πιο λεπτά από τους ενήλικες και η βιολογία τους, γενικά πιο ευαίσθητη.

Τα αποτελέσματα φαίνονται όλο και περισσότερο, όσο περνούν τα χρόνια, γιατί κάποιοι καρκίνοι χρειάζεται να περάσουν 30 χρόνια μέχρι να γίνουν αντιληπτοί.

Το 2011, παρά τις μέχρι τότε αντιρρήσεις, τα κινητά τηλέφωνα χαρακτηρίστηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας του Καρκίνου σαν «πιθανά καρκινογόνα». Καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα αυτού του χαρακτηρισμού!

Μία πρόσφατη μέτα-ανάλυση, (όπως λέγεται η έρευνα που μελετάει πολλές σχετικές προηγούμενες έρευνες που αναφέρονται στο ίδιο θέμα), έδειξε πως στους ενήλικες που χρησιμοποιούσαν το κινητό τους περισσότερο από μία δεκαετία, ο κίνδυνος να εμφανίσουν όγκους του εγκεφάλου ήταν 40% μεγαλύτερος από τον υπόλοιπο πληθυσμό ενώ ο κίνδυνος ανεβαίνει στο 400% όταν η χρήση του κινητού τηλεφώνου είχε αρχίσει πριν από την ηλικία των 20 ετών !!! Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξαν οι ερευνητές μελετώντας εκατοντάδες σχετικές μελέτες.
Οι όγκοι που εμφανίστηκαν ήταν τόσο του εγκεφάλου, όσο και της παρωτίδας και του ακουστικού νεύρου.

Σε πρόσφατο άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο Scientific American, αναφέρονται δύο καινούργιες έρευνες σχετικές με την επίδραση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στην υγεία. 
Στη μία, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως 15 λεπτά χρήσης του κινητού από ενήλικες κοντά στο αυτί, είναι ικανά να αλλάξουν την ποιότητα των εγκεφαλικών τους κυμάτων (όπως αυτά καταγράφονται στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) επηρεάζοντας την εγκεφαλική λειτουργία και τον ύπνο. Ενώ στη δεύτερη, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η αλλαγή αυτή της εγκεφαλικής λειτουργίας οδηγεί σε αλλαγή της συμπεριφοράς του ατόμου που χρησιμοποιεί το κινητό. Η δε αλλαγή αυτή των εγκεφαλικών κυμάτων διαπιστώθηκε πως διατηρείται αρκετό χρονικό διάστημα μετά το κλείσιμο του κινητού.

Δεν χωράει πια αμφιβολία πως η μεγάλη και αλόγιστη χρήση των κινητών τηλεφώνων βλάπτει την υγεία, ιδιαίτερα αυτή των παιδιών. Πρέπει να ενημερωθούν γι αυτό γονείς, δάσκαλοι και τα ίδια τα παιδιά, ώστε η χρήση τους να γίνεται μόνον σε ώρα ανάγκης και όχι αλόγιστα για άσκοπες κουβέντες. 
Η ευθύνη ανήκει στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μια που η επίσημη πολιτεία δεν ασχολείται με τέτοια ζητήματα, όχι μόνον από αδιαφορία και άγνοια αλλά και λόγω των οικονομικών συμφερόντων που θίγονται από τέτοιες συμβουλές, όπως αυτά των κινητών τηλεφωνιών.

Με αγάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.