Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τα τρία βασικά ερωτήματα της ζωής, 1) ΈΖΗΣΑ; (26)

1ο ερώτημα : ΕΖΗΣΑ;

Μην αφήνεστε στα ίδια και τα ίδια. 
Δοκιμάστε καινούργια πράγματα όσο πιο συχνά μπορείτε. Αξιοποιείστε κάθε στιγμή της ημέρας σας μαθαίνοντας κάτι καινούργιο ή πετυχαίνοντας ένα καινούργιο στόχο, έστω και πολύ μικρό.

Ένα κουρασμένο από την προσπάθεια (σωματική ή πνευματική) κορμί, απολαμβάνει πολύ καλύτερο ύπνο και την ξεκούραση που αυτός προσφέρει, όχι μόνον στο σώμα αλλά και στην ψυχή.
Ο άνθρωπος που κουράστηκε μέσα στην ημέρα του κάνοντας διάφορα ενδιαφέροντα γι αυτόν πράγματα και κατάφερε να πετύχει κάποιους έστω και μικρούς στόχους, είναι πολύ πιο ευτυχισμένος από αυτόν που έμεινε να επαναλαμβάνει τις ίδιες συνήθειες νιώθοντας βολεμένος και ασφαλής μέσα σε αυτές. Συνήθειες που ενώ εκείνος νομίζει πως του χαρίζουν ξεκούραση και χαλαρότητα, αυτές του κατατρώνε αργά – αργά τον ψυχισμό.

Γιατί ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, έστω και λίγο-λίγο κάθε στιγμή. Αυτό είναι που του χαρίζει ευτυχία και υγεία επειδή καταναλώνονται με τον τρόπο αυτόν οι ορμόνες του στρες. Δεν είναι γεννημένος να ζει στην στασιμότητα. Αυτή τον οδηγεί σε κατάθλιψη και σωματικά νοσήματα.

Σκεφθείτε το και προσπαθήστε να αλλάξετε συνήθειες.

Προσπαθήστε μάλιστα αυτό με το οποίο θα αποφασίσετε να ασχοληθείτε να σας φοβίζει και λίγο. Να μην είναι κάτι πολύ εύκολο και συνηθισμένο για εσάς. Αυτό αυξάνει και βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου μας, αυξάνοντας τα νευρικά μας κύτταρα και τις συνδέσεις μεταξύ τους, όπως ανακάλυψαν πρόσφατα οι νευροεπιστήμονες. Δυναμώνει δηλαδή τον εγκέφαλό μας, όπως η άσκηση  με την άρση βαρών δυναμώνει τους μυς μας.

Πέρα όμως από την άσκηση του εγκεφάλου, η ενασχόληση με καινούργια πράγματα προσθέτει ενδιαφέρον στη ζωή, και βελτιώνει την διάθεση. Υπάρχουν τόσα στη ζωή που αξίζει να δοκιμάσει να μάθει ή να κάνει κάποιος. Μην μένετε αδρανείς στα ίδια και ίδια κατηγορώντας την τύχη και την μοίρα σας... Μόνον έτσι θα μπορέσετε να απαντήσετε με ένα καταφατικό ΝΑΙ όταν προς το τέλος της ζωής σας αναρωτηθείτε "ΕΖΗΣΑ"?

Με αγάπη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.