Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πού βρίσκεται ο εχθρός μας (23)

Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εαυτός μας (Κάρολος Ντίκενς)

Πόσο εύκολο είναι να αναγνωρίσουμε πως ο πραγματικός εχθρός μας είναι μέσα μας; Είναι ο φοβισμένος εαυτός μας. Ο εαυτός που μας χάρισαν οι γονείς μας με την κληρονομικότητα και η κοινωνία ολόκληρη μαζί τους, στη συνέχεια, με τον τρόπο που μας μεγάλωσε.

Ένας εαυτός που δεν ξέρει την δύναμή του, αυτή που έφερε μαζί του με την υλοποίησή του σε αυτόν τον πλανήτη. Αυτήν την δύναμη που κάνει τα κύτταρά του να πολλαπλασιάζονται συνεχώς και το κορμί του να μεγαλώνει και  να αλλάζει. Αυτή την δύναμη που υπάρχει στο βάθος της ύπαρξής του και που τον ενώνει με όλους και όλα μέσα στο σύμπαν, μια που όλα αυτή τα διαπερνά, και έτσι όλα δημιουργούνται…
Αυτή την δύναμη, οι έξυπνοι που έγιναν αρχηγοί, προσπάθησαν καλά να μας κρύψουν, ανά τους αιώνες. Αναγνωρίζοντάς την οι ίδιοι, και χρησιμοποιώντας την σοφά, έκαναν όλους εμάς τους υπόλοιπους, πειθήνια όργανά τους. Η σοφία αυτή παρέμεινε κλειδωμένη και καλά φυλαγμένη μόνον για τους «εκλεκτούς» επί χρόνια…  Και την ανθρωπότητα ταλανίζουν πόλεμοι και αιματοχυσίες, ενώ οι λίγοι, οι «εκλεκτοί», απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τον πλούτο της γης.
Ως πότε όμως;

Όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται να λένε την αλήθεια. Πως ο εχθρός δεν είναι ο απέναντί μας αλλά ο ίδιος μας ο εαυτός. Αυτός που δεν μας αφήνει να καταλάβουμε και να πιστέψουμε στην τεράστια δύναμη που κρύβουμε στα βάθη της ύπαρξής μας. Αυτός που δεν μας αφήνει με τους φόβους του να συντονιστούμε στη δική της συχνότητα και να ακούσουμε το εκπληκτικό ελπιδοφόρο τραγούδι της, που αυτοί οι φόβοι έχουν εξαφανίσει με τον συνεχή θόρυβο που δημιουργούν μέσα στον εγκέφαλο και το κορμί μας.

Και όμως η Δύναμη είναι μέσα μας. Μέσα σε κάθε άτομο αυτής της ύλης που μπορούν οι αισθήσεις μας να αντιληφθούν. Η διαφορά της έμψυχης από την άψυχη ύλη είναι, πως η έμψυχη μπορεί στη συνέχεια να δημιουργεί και αυτή. 
Στην αρχή σαν πειθήνιο όργανο της Δύναμης, μόνον ό,τι  Αυτή επιθυμεί (φυτά και  ζώα με μόνο σκοπό την αναπαραγωγή του είδους) και στη συνέχεια σαν συν-Δημιουργός, με τον άνθρωπο να διαθέτει εξελιγμένο εγκέφαλο και ελεύθερη βούληση.

Έχει δοθεί στο είδος μας η εκπληκτική ικανότητα να συν-δημιουργούμε με την Δύναμη που μας χάρισε τη ζωή! Δεν είμαστε εμείς απλά ρομπότ δηλαδή, που τα έχει Αυτή προγραμματίσει να κάνουν κάτι. Μας έχει δοθεί η δυνατότητα να συναποφασίζουμε για το τι θέλουμε να δούμε, να κάνουμε, ή να βιώσουμε σε τούτη τη γη. Πόσοι το κατανοούν αυτό;

Το μόνο που χρειάζεται για να πετύχουμε ό,τι θέλουμε, είναι να πιστέψουμε σε αυτή την δύναμη που υπάρχει μέσα σε όλους μας, να την ευχαριστούμε όσο πιο συχνά μπορούμε για την ικανότητα που μας έχει χαρίσει να μπορούμε να συνειδητοποιούμε την ύπαρξή της, και να βάζουμε στόχους, ατενίζοντας το μέλλον με μάτια δημιουργού. Η δημιουργία είναι το μεγαλύτερο χάρισμα του ανθρώπινου είδους. Χωρίς αυτήν, ο άνθρωπος δεν δικαιούται να βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των ειδών.
Μη σταματάτε λοιπόν να δημιουργείτε συνεχώς, βάζοντας στόχους μεγάλους και μικρούς και προσπαθώντας να τους πραγματοποιήσετε. Καίτε έτσι και τις ορμόνες του στρες και μένετε γεροί και ευτυχείς...

Με αγάπη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.