Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (28)

Το κακοποιημένο παιδί που κρύβεται μέσα μας

Όλοι μας κρύβουμε στο βάθος της ύπαρξής μας έναν κακοποιημένο παιδικό εαυτό. Άλλος περισσότερο, και άλλος λιγότερο.

Δεν είναι απαραίτητο αυτή η κακοποίηση να είναι πολύ σοβαρή. Σημασία έχει το πώς εμείς σαν παιδιά εκλάβαμε το γεγονός. Πόσο σημάδεψε δηλαδή το γεγονός αυτό την παιδική ψυχή μας.
Εκτός δηλαδή από σοβαρά συμβάντα όπως η σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, ακόμη και τιμωρίες απλές ή σοβαρές μπορούν να δημιουργήσουν στη παιδική ψυχή καταγραφές που επηρεάζουν την ενήλικη ζωή μας χωρίς εμείς να το καταλαβαίνουμε.
Γι αυτό και ασκήσεις που βοηθούν να απαλλαγεί το υποσυνείδητό μας από τέτοιες καταγραφές μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην βελτίωση της συμπεριφοράς μας σαν ενήλικες και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε πράγματα και καταστάσεις.

Αυτό το κακοποιημένο παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας χρειάζεται αγάπη, κατανόηση και τρυφερή αντιμετώπιση για να μπορέσει να μας αφήσει να απολαύσουμε την ενήλικη ζωή μας. Και κάτι τέτοιο είναι ευκολότερο να επιτευχθεί μέσα από ασκήσεις και οραματισμούς κατά τη διάρκεια χαλάρωσης, ή μέσω ύπνωσης, όταν ο εγκέφαλος λειτουργεί κυρίως στα άλφα κύματα όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει, και ο δρόμος προς το υποσυνείδητο (RAS) είναι ανοικτός. 

Σας έχω ήδη δώσει μία τέτοια άσκηση ενεργειακής εναρμόνισης παλαιότερα ("παιδικός εαυτός"). Θα προσπαθήσω σύντομα να σας δώσω κάποια ακόμη.
Χρησιμοποιείστε όμως στο μεταξύ αυτή που υπάρχει ήδη στη σελίδα μου. Θα σας ωφελήσει, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνετε. Και θα σας προετοιμάσει για την επόμενη, έτσι ώστε να απολαύσετε καλύτερα αποτελέσματα.

Μία ακόμη μέθοδος που βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση είναι η EFT. Η μέθοδος ανήκει στην λεγόμενη "ενεργειακή ψυχολογία". Την ανακάλυψε ο ψυχολόγος Garry Craig και κατ'αυτήν, με μικρά χτυπήματα των δαχτύλων σε κάποια σημεία βελονισμού, μπορεί να απαλλαγεί κανείς από αρνητικά συναισθήματα που εμπειρίες του παρελθόντος έχουν καταγράψει στο υποσυνείδητο. Σας έχω μιλήσει γι αυτήν σε προηγουμενο άρθρο μου. Παρ΄ότι πολλοί έχουν εκμεταλλευθεί την μέθοδο αυτή για λόγους οικονομικούς, (όπως γίνεται πάντα) και τη συστείνουν για κάθε πρόβλημα, η αλήθεια είναι πως αυτή λειτουργεί χαλαρωτικά (έχει αποδειχθεί ερευνητικά) και βοηθάει στην διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων εάν εφαρμοστεί σωστά.

Χρειάζεται προσπάθεια για να ελευθερώσουμε τον παιδικό εαυτό που κρύβεται στο βάθος της ψυχής μας από αρνητικά συναισθήματα που οι διάφορες καταστάσεις της ζωής του δημιούργησαν και έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητό του. Τα συναισθήματα αυτά, παραμένουν κλειδωμένα μέσα στα κύτταρά μας και μπορούν αλλάζοντας τη λειτουργία αυτών των τελευταίων να μας οδηγήσουν σε ασθένειες, όχι μόνον σε λανθασμένες συμπεριφορές. Γι αυτό είναι απαραίτητο να τα αντιμετωπίσουμε σωστά.

Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.