Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Υγιεινή διατροφή/Μέλι (6)

ΜΕΛΙ  ΚΑΙ  ΚΑΝΕΛΑ                                


Γεια σας φίλες και φίλοι
Πριν κάποιο καιρό  σας είχα γράψει μία σειρά από άρθρα για το μέλι και τις εκπληκτικές του ιδιότητες όσον αφορά την υγεία μας  (κλικ εδώ για να τα ξαναδείτε ).  Το παράξενο είναι όμως, πως όποτε ψάχνω  το θέμα αυτό, βρίσκω όλο και περισσότερες τέτοιες ιδιότητες. Σας το είχα πει και τότε, σας το ξαναλέω και τώρα, το μέλι δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας. Είναι μία από τις καλύτερες τροφές,  ο δε συνδυασμός του με την κανέλα το κατατάσσει σε μία από τις καλύτερες θεραπευτικές τροφές, ακόμη και για τους διαβητικούς ασθενείς.
Φαίνεται πως η τόσο μεγάλη θεραπευτική αξία αυτού του συνδυασμού οφείλεται μάλλον στο θείο που περιέχεται σε αυτές. Ιδιαίτερα όταν η κανέλα είναι Κεϋλάνης ( από το φυτό cinnamomum verum) και όχι η γνωστή μας κανέλα που στη πραγματικότητα προέρχεται από άλλο φυτό, το Cinnamomum  cassia (κάσσια ή Κινέζική κανέλα).

Οι καινούργιες λοιπόν ιδιότητες του μίγματος μέλι + κανέλα που ανακάλυψα είναι οι εξής:

       1.   Βοηθάει στη δυσοσμία της αναπνοής :  το πρωί, γαργάρες με ζεστό νερό στο οποίο έχει προστεθεί ένα κουταλάκι του τσαγιού μέλι και κανέλα, διατηρούν την αναπνοή δροσερή όλη την ημέρα   
        2.    Μειώνει την κούραση: έρευνες έχουν δείξει πως ένα ποτήρι νερό με ένα κουταλάκι μέλι και κανέλα, πρωί και απόγευμα, αυξάνει την αντοχή μέσα σε μία εβδομάδα.
       3.       Βοηθάει τον πονόδοντο: πάστα από μέλι με αρκετή κανέλα, τοποθετημένη στο δόντι που πονάει τρεις φορές την ημέρα σταματάει τελικά τον πόνο.  
       4.       Βοηθάει στην πτώση της αρτηριακής πίεσης εάν καταναλώνεται τακτικά
     5.  Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες : δύο-τρία φλιτζάνια ζεστό νερό με μία κουταλιά σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, την ημέρα, κάνουν το δέρμα που φωτεινό και αυξάνουν τη διάρκεια της ζωής
       6.       Βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος : καθημερινή χρήση του μίγματος μέλι +κανέλα, μας προφυλάσσει από βακτηριδιακές και ιογενείς λοιμώξεις.                                               

Δεν ξέρω εάν σε λίγο καιρό θα είμαι σε θέση να σας πληροφορήσω και για άλλες θεραπευτικές δράσεις  του συνδυασμού «μέλι +κανέλα», αλλά νομίζω πως όσες μέχρι τώρα σας έχω δώσει είναι υπεραρκετές για να πισθείτε πως πρέπει να τον βάλετε στο διαιτολόγιό σας το ταχύτερο δυνατόν.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.