Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Άσκηση/ Γυμναστική (45)

Άσκηση και ψυχιατρικά νοσήματα    

Φίλες και φίλοι μου
Για τα οφέλη της άσκησης σας μιλάω συχνά μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, μια που στη μέθοδο «Έψιλον», όπως αποκαλώ την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες που εγώ διδάσκω, η άσκηση έχει έναν  πολύ σημαντικό ρόλο, ακόμη και αν βρίσκεται κανείς σε αναπηρικό καροτσάκι. Σας έχω πολλές φορές πει πως δεν αντιμετωπίζονται τα στρες της ζωής και όλες οι ασθένειες στις οποίες αυτά μας οδηγούν, χωρίς άσκηση. Είναι αυτή ένα απαραίτητο κομμάτι της αντιμετώπισης του στρες.

Επιστήμονες ερευνητές, έχουν αρχίσει να ερευνούν μάλιστα το ενδεχόμενο η άσκηση, μέσα από νευροτροφική και νευροβιολογική δράση,  από μόνη της, να μπορεί να βοηθήσει ψυχικά νοσήματα, όπως η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή, ακόμη και η σχιζοφρένεια.
Για την κατάθλιψη έχουν γίνει αρκετές έρευνες, ακόμη και σε εγκύους που λόγω εγκυμοσύνης θέλουν να αποφύγουν να πάρουν φάρμακα. Όλες οι έρευνες έχουν καταλήξει πως η άσκηση βοηθάει πολύ και μειώνει τις υποτροπές, επομένως θα πρέπει να ασκούνται τακτικά και όσοι θεραπεύονται με φάρμακα. Το ίδιο ισχύει και για όσους πάσχουν από διπολική διαταραχή. (1.2.)

Για τη σχιζοφρένεια τώρα, οι έρευνες δεν είναι προς το παρόν πολλές. Ωστόσο τα  ευρήματα όσων έχουν μέχρι τώρα γίνει, δείχνουν πως και τα άτομα που πάσχουν από αυτή την νόσο ωφελούνται από την άσκηση και βελτιώνονται τα συμπτώματά τους. (1.3.)

Προσωπικά πιστεύω βέβαια πως η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες  (μέθοδος Έψιλον) θα βοηθούσε πολύ περισσότερο τους ασθενείς που πήραν μέρος στις πιο πάνω έρευνες (καταθλιπτικούς, διπολικούς, σχιζοφρενείς)   απ ότι η σκέτη άσκηση, τέτοιες έρευνες όμως ολοκληρωμένες, δεν έχουν γίνει προς το παρόν.

Η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες θα γίνει, πιστεύω, κάποια στιγμή η βάση κάθε θεραπείας, αφού αποδεδειγμένα αντιμετωπίζει όλες τις διαταραχές που τα στρες δημιουργούν στον οργανισμό μας. Θα περάσουν όμως πολλά χρόνια, φοβάμαι, μέχρι να το δούμε να γίνεται αυτό, εξ αιτίας οικονομικών συμφερόντων.

Εσείς όμως, οι αναγνώστες αυτής της ιστοσελίδας, μια που ενημερώνεστε, χρησιμοποιείστε την. Ασκηθείτε, διορθώστε τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό σας με ηλεκτρόνια που θα πάρετε από τη σωστή διατροφή και τη γείωσή σας, γελάστε όσο πιο πολύ μπορείτε, μάθετε να αυτοσυγκεντρώνεστε για να χαλαρώνετε και τέλος προσπαθήστε να διαχειρίζεστε τα αρνητικά  σας συναισθήματα και να μην τα αφήνετε να καταστρέφουν την υγεία και τη ζωή σας.

Με αγάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.