Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (14)

Νέο εκπαιδευτικό βίντεο για το άγχος
Ένα καινούργιο μικρό εκπαιδευτικό βίντεο ανέβασα πρόσφατα στο Youtube, σχετικά με το άγχος και την αντιμετώπισή του. Θα το βρείτε και εδώ, στην σελίδα των εκπαιδευτικών βίντεο. 
Η αυτοσυγκέντρωση, όχι μόνον μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε το άγχος μας, όπως σας εξηγώ εκεί, αλλά μας κάνει επιπλέον να βιώνουμε με πληρότητα κάθε στιγμή μας, χωρίς να χανόμαστε σε σκέψεις που αφορούν το παρελθόν (που έχει τελειώσει όποιο και αν ήταν) ή το μέλλον για το οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα, ούτε καν αν θα υπάρχουμε για να το ζήσουμε.
Ναι αλλά αν υπάρχουμε; θα μου πείτε.
Στο βιβλίο "οι τέσσερες συμφωνίες" εκδ. Διόπτρα, που στηρίζεται στη φιλοσοφία των Τολτέκων του Μεξικού, στο οποίο και άλλες φορές έχω αναφερθεί, μία από τις τέσσερες συμφωνίες για μία σωστή ζωή είναι "να μην λες ποτέ αν"...
Τα αν, ξυπνούν μέσα στο υποσυνείδητό μας φόβους που έχουν καταγραφεί εκεί με τα χρόνια, από τα διάφορα αρνητικά συναισθήματα που έχουμε άμεσα ή έμμεσα βιώσει στο παρελθόν και οι συνειρμοί αυτοί γίνονται από τον νου μας για να μας προστατέψουν από τυχόν νέες παρόμοιες καταστάσεις. Αυτό όμως σημαίνει πως ακόμη και αν το μέλλον μας πρόκειται να είναι καλύτερο (αφού αυτό κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει εκ των προτέρων) εμείς θα έχουμε γεμίσει με τις ορμόνες του στρες που καταστρέφουν τον οργανισμό μας και όταν θα φτάσει αυτό το καλύτερο μέλλον θα μας βρει ήδη άρρωστους... Ποιο το όφελος λοιπόν;
Κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μοναδική και ανεπανάληπτη!... Σαν τέτοια, έχει μεγάλη και ανεκτίμητη αξία και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να μας κάνει  να νιώθουμε ικανοποίηση και χαρά και όχι μιζέρια, άγχος και αγωνία, όπως συμβαίνει συνήθως.
Εκτιμώντας την μοναδικότητα και την αξία της κάθε στιγμής της ζωής μας και νιώθοντας ευγνωμοσύνη γι αυτήν, στρώνουμε το χαλί για να βαδίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, έστω και αν δεν είμαστε σε θέση να το αντιληφθούμε αυτό, ενώ συγχρόνως, το θετικό συναίσθημα της ευγνωμοσύνης θα μας χαρίζει υγεία.
Σκεφθείτε το και πάρτε τη ζωή και την υγεία σας στα χέρια σας...
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.