Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (4)

Σ Π Α Α Α ...
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σήμερα θα σας δώσω μία μικρή συμβουλή με την οποία θα μπορείτε να αντιμετωπίζετε τις διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις που σας παρουσιάζονται στην καθημερινότητά σας, εύκολα και άμεσα.
Η συμβουλή είναι πολύ απλή και κρύβεται μέσα στον πολύ γνωστή λεξούλα «ΣΠΑΑΑ….».
Όλοι και όλες ξέρετε πως τα «σπα» είναι κέντρα χαλάρωσης. Τα αρχικά όμως της λέξης  κάθε φορά που θα την φέρνετε στο νου σας μπορούν να σας θυμίζουν την χαλάρωση αλλά και μία ιδιαίτερη συμπεριφορά που θα σας την προσφέρει :

Σταμάτα….
Παρατήρησε τον εαυτό σου ( πώς τρέμουν τα χέρια σου, πώς χτυπάει η καρδιά σου, πώς αναπνέεις γρήγορα… κ.λ.π.) και…
Αποστασιοποιήσου από την
Αυτόματη  
Αντίδραση του στρες

Κάθε φορά λοιπόν που κάποια κατάσταση σας δημιουργεί στρες, η ανάμνηση αυτής της μικρής λεξούλας  μπορεί να επαναφέρει τον οργανισμό σας σε ισορροπία αν Σταματήσετε για ένα δευτερόλεπτο, Παρατηρήσετε τον εαυτό σας και την αντίδραση του στρες που εκείνη τη στιγμή έχει το σώμα σας (γρήγορη αναπνοή, ταχυκαρδία, ιδρώτα, κ.λ.π.) και Αποστασιοποιηθείτε από αυτήν. Την παρατηρείτε δηλαδή σαν να πρόκειται για άλλο πρόσωπο και στη συνέχεια πείτε: όχι, δεν επιθυμώ να συνεχίσω έτσι…

Θυμηθείτε το φίλες και φίλοι μου.
Από εδώ και μπρος κάθε φορά που κάτι σας δημιουργεί στρες, εσείς φέρτε στον νου σας την θαυματουργή λεξούλα «ΣΠΑΑΑ…» και χαλαρώστε.
Μη ξεχνάτε άλλωστε την άλλη συμβουλή που σας είχα δώσει παλαιότερα που υπάρχει μέσα στο εκπληκτικό μικρό βιβλίο «Οι 4 συμφωνίες» : «Μην παίρνετε τίποτα προσωπικά».
Σοφή συμβουλή. Ο καθένας μας συμπεριφέρεται ανάλογα με τα δικά του βιώματα και ανάγκες. Δεν πρέπει να παίρνουμε προσωπικά ότι μας λένε ή κάνουν που μας δυσαρεστεί. Δεν αξίζει πραγματικά να χαλάμε την υγεία μας γι αυτό, βιώνοντας στρες.
Το σχετικό άρθρο μπορείτε να ξαναδείτε κάνοντας κλικ εδώ.
Με αγάπη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.