Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Υγιεινή διατροφή/μέλι (5)

ΜΕΛΙ  ΚΑΙ  ΚΑΝΕΛΑ  (2)
Γεια σας φίλοι μου
Συνεχίζω και ολοκληρώνω σήμερα τις θεραπευτικές δράσεις του συνδυασμού μέλι + κανέλα, δίνοντάς σας πέντε ακόμη τέτοιες δράσεις.


4. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του στομάχου.
- Αν φάει κανείς 2 κουτ. σούπας μέλι πασπαλισμένες με κανέλα πριν από τα γεύματα μειώνει την οξύτητα του στομάχου του και βοηθάει την πέψη ακόμη και δύσπεπτων γευμάτων.

5. Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής.
- Ο συνδυασμός μελιού με κανέλα βοηθάει γενικά τις βλάβες του δέρματος. Μείγμα μελιού και κανέλλας σε ίσες αναλογίες (1:1) επάνω στο δέρμα βοηθάει όχι μόνον την ακμή αλλά και το έκζεμα και τα δήγματα εντόμων.

6. Βοηθάει την τριχόπτωση.
- Πάστα που φτιάχνεται με λάδι, μέλι και κανέλα όταν αλείφεται στο κεφάλι μισή ώρα περίπου πριν από το μπάνιο, λένε πως βελτιώνει σημαντικά την τριχόπτωση.

7. Βοηθάει στην απώλεια βάρους
-Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό (όχι καυτό) με μία κουταλιά σούπας μέλι και 1/2 κουτ.γλυκού κανέλα όταν πίνεται πρωί και βράδυ σε ένα άδειο στομάχι εμποδίζει την συσσώρευση του λίπους και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Όπως μάλιστα έχουμε ξαναπεί αν προστεθεί και μία κουτ. σούπας οργανικό μηλόξυδο σε αυτό το μείγμα η δράση του αυξάνει. Το σχετικό άρθρο μπορείτε να το ξαναδείτε εδώ.(http://lenahealth.blogspot.com/2010/09/27.html)

8. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του καρκίνου (!!!???)
-Έρευνες από την Ιαπωνία και την Αυστραλία έχουν δείξει βελτίωση καρκίνου στομάχου και οστών με την κατάποση τρεις φορές την ημέρα μιας κουταλιάς της σούπας μελιού με ένα κουτ. γλυκού κανέλα.
Σαν γιατρός όμως φίλοι μου, θεωρώ υποχρέωσή μου εδώ να σας πω πως, όσον αφορά αυτή την τόσο σοβαρή ασθένεια, χρειάζεται προσοχή, μην επαναπαυθεί κανείς σε κάποια τέτοια πληροφορία και αφήσει την θεραπεία του. Μπορεί όμως αν θέλει, να χρησιμοποιήσει παράλληλα την πιο πάνω συμβουλή.

Με αγάπη

1 σχόλιο:

Γιάννης είπε...

Aγαπητή Λένα καλημέρα και χρόνια πολλά.Το ερώτημά μου είναι σχετικό με την καθημερινή λήψη μελιού με κανέλα,λόγω των πολλών ευερετημάτων κλπ,που λεπτομερώς αναγράφεις στις δύο δημοσιεύσεις.Μήπως π.χ 2 κουταλιές σούπας καθημερινά αυξάνει τους δείκτες του ζαχάρου;Διευκρινίζω ότι οι τιμές που έχω στο ζάχαρο είναι στα ανώτερα φυσιολογικά.Η χρήση που κάνω μέχρι σήμερα στο μέλι είναι καθημερινά ένα κουτ.του γλυκού σε ψωμί ή φρυγανιά στο πρωινό.Ευχαριστώ

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.