Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/αμαγεννητική ιατρική (3)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ  (3) (Regenerative meidicine)
Γεια σας φίλοι μου
Συνεχίζοντας σήμερα την κουβέντα μας για την Αναγεννητική Ιατρική, θέλω να σας θυμίσω πως τώρα πια οι επιστήμονες ξέρουν ότι και τα ενήλικα βλαστοκύτταρα και όχι μόνον τα εμβρυικά, είναι ικανά να φτιάξουν καινούργιους ιστούς. Τέτοια ενήλικα βλαστοκύτταρα υπάρχουν σε όλους του ιστούς, οι πηγές όμως απ΄ όπου είναι ευκολότερο για τους ερευνητές να παρθούν αυτά και να απομονωθούν, είναι ο μυελός των οστών και ο ομφάλιος λώρος.
Τα βλαστοκύτταρα του μυελού των οστών είναι γνωστό πως μπορούν να βοηθήσουν παθήσεις του αίματος χάρις στην ικανότητά τους να παράγουν
αιματικά κύτταρα. Γι αυτό και όπως ίσως ξέρετε πολλοί από εσάς, μεταμόσχευση μυελού των οστών χρησιμοποιείται για την θεραπεία λευχαιμιών.
Έχει όμως βρεθεί πως στον μυελό των οστών υπάρχουν και μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα, βλαστοκύτταρα δηλαδή που μπορεί να παράξουν κόκκαλα, χόνδρους, μυς και άλλα κύτταρα του συνδετικού ιστού. Ο ερευνητής Veraillie και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν μάλιστα πως ανάμεσα σε αυτά τα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα του μυελού των οστών, υπάρχει και μία μικρή ομάδα πολυδύναμων βλαστοκυττάρων. Βλαστοκυττάρων δηλαδή που μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή πολύ μεγαλύτερης ποικιλίας κυτταρικών τύπων, ακόμη και νευρικών κυττάρων.
Τα πράγματα γίνονται, όπως καταλαβαίνετε, όλο και πιο ενδιαφέροντα αγαπητοί μου φίλοι.
Ο ομφάλιος λώρος, περιέχει λιγότερα ενήλικα βλαστοκύτταρα από τον μυελό των οστών, διαθέτει όμως αναλογικά ανάμεσά τους, μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων και πολυδύναμων βλαστοκυττάρων. ‘Ηδη η εταιρεία Biotech στην Αμερική (BioE) έχει δημιουργήσει και μεγαλώσει  από βλαστοκύτταρα του ομφάλιου λώρου νεύρα, καθώς και κύτταρα ήπατος, λίπους και οστών. Προς το παρόν για ερευνητικούς σκοπούς, αλλά σύντομα απ ότι διαφαίνεται θα χρησιμοποιηθούν και για θεραπευτικούς σκοπούς.
Μία άλλη Αμερικανική εταιρεία η Viacord, λειτουργεί σαν τράπεζα όπου μπορεί κανείς να φυλάξει αίμα από τον ομφάλιο λώρο του παιδιού που φέρνει στον κόσμο, έναντι του ποσού των 125 δολαρίων μηνιαίως (!), ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τους πιο πάνω λόγους, σε περίπτωση που χρειαστεί αργότερα στη ζωή του. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, περίπου 70.000 ευκατάστατες οικογένειες έχουν ήδη εγγραφεί.
Πάντα το χρήμα θα κάνει τη διαφορά, όπως βλέπετε φίλοι μου…..
Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.