Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Υγιεινή διατροφή/αγιουβερδική (1)

ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (1)

Γεια σας φίλοι μου
Από την άποψη της Ινδικής φιλοσοφίας, η διατήρηση των θρεπτικών συστατικών της τροφής μας, έχει άμεση σχέση με τον τρόπο παρασκευή της. Κάποιες λοιπόν πληροφορίες επάνω σε αυτό το θέμα που διάβασα πριν αρκετό καιρό σε μία ιστοσελίδα, τις βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσες και σκέφτηκα να σας τις μεταφέρω.
Τα όσα οι συγγραφείς του άρθρου αυτού αναφέρουν, ταιριάζουν πολύ με τις νεότερες ανακαλύψεις του μοντέρνου Γερμανού φυσικού Fridz Pop, (σας τις έχω αναφέρει αναλυτικά στο βιβλίο μου «Πώς να νικήσετε το στρες» εκδ. Αρχέτυπο) όσον αφορά την ενέργεια υπό μορφή βιοφωτονίων που μας δίνει η τροφή μας. Η ενέργεια αυτή που ο πιο πάνω φυσικός έχει ονομάσει "εξέργεια" ελαττώνει, κατά την άποψή του, την εντροπία (την αποσύνθεση δηλαδή, τη γήρανση) του οργανισμού μας. Δεν μας δίνει δηλαδή η τροφή μας μόνον χημική ενέργεια με την μορφή των διαφόρων συστατικών που περιέχει, αλλά και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια με τη μορφή βιοφωτονίων.
Ο σύγχρονός μας φυσικός, που διευθύνει ερευνητικό εργαστήριο στην Γερμανία, έχει εφεύρει το Squid, το πολύ ευαίσθητο μηχάνημα που μετράει πολύ αδύναμες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, όπως αυτές που εκπέμπει το ίδιο μας το σώμα καθώς και όλα τα ζώα και τα φυτά, τα βιοφωτόνια, όπως ο ίδιος τα έχει ονομάσει. Στην εποχή μας η έρευνα της τεχνολογίας που ασχολείται με τα βιοφωτόνια, (biophotonics), είναι η υπ’ αριθ. ένα σε χρηματοδότηση έρευνα στον κόσμο. Ήδη γίνονται μετρήσεις με το Squid σε σπόρους για να διαπιστωθεί, βάσει των βιοφωτονίων που αυτοί εκπέμπουν, η βλαστική τους ικανότητα.
Τα όσα λοιπόν διάβασα σε αυτό το άρθρο ταιριάζουν απόλυτα με τις πιο πάνω ανακαλύψεις της μοντέρνας φυσικής, πράγμα που δείχνει πόση δύναμη γνώσης περιέχεται μέσα στην αρχαία Ινδική φιλοσοφία. Δυστυχώς όμως όταν πρόσφατα αποφάσισα να ξαναμπώ στην ιστοσελίδα αυτή για νεότερες πληροφορίες, προκειμένου να σας μεταφέρω μερικές, είδα με λύπη μου πως η ιστοσελίδα δεν υφίσταται πλέον.
Νομίζω όμως πως τα άρθρα που πρόλαβα και έσωσα στην πρώτη μου επαφή με αυτήν, θα τα βρείτε και εσείς, τουλάχιστον κάποιοι από εσάς, το ίδιο ενδιαφέροντα όσο και εγώ, γι αυτό και αποφάσισα να σας τα μεταφέρω.
Οι συγγραφείς των άρθρων αυτών λοιπόν λένε, πως το μαγείρεμα είναι πραγματική δημιουργία. Και καθώς το να μετατρέψει κανείς σκληρές πρώτες ύλες, που δεν μπορεί ο οργανισμός να πέψει, σε ένα νόστιμο εύπεπτο γεύμα είναι πραγματικό έργο τέχνης, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Η ποιότητα και ο συνδυασμός των υλικών, η μέθοδος μαγειρέματος, το είδος του δοχείου στο οποίο παρασκευάζεται το φαγητό, η πηγή της θερμότητας που χρησιμοποιείται, αλλά και η ψυχική κατάσταση αυτού που μαγειρεύει.
Γι αυτό η πρώτη συμβουλή τους είναι: Μαγειρέψτε με αγάπη και εισπράξτε την ανταμοιβή σας....(από αυτούς που θα γευθούν το φαγητό σας, εννοείται).


Συνεχίζεται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Πολύ ωραίο άρθρο!!!
Περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχειά του...! Συγχαρητήρια

Eleni Tsoukali είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.