Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (7)

Ε F T (Emotional Freedom Techniques – τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης)
Γεια σας
Σήμερα θα σας μιλήσω όπως σας είχα υποσχεθεί σε προηγούμενη κουβέντα μας, για τη μέθοδο EFT. Μία μέθοδο που ανακάλυψε σχετικά πρόσφατα, ο ιδρυτής της ψυχολόγος Γκάρυ Κρεγκ (φωτογραφία) το 1995. Ανήκει στην Ενεργειακή Ψυχολογία. Την ψυχολογία δηλαδή που δέχεται το ανθρώπινο σώμα σαν ένα ενεργειακό πεδίο και στηρίζεται στους ενεργειακούς μεσημβρινούς του βελονισμού. Παρατήρησε δηλαδή ο ιδρυτής της, πως ακόμη και αν χτυπήσει κανείς ελαφρά, χωρίς να βάλει βελόνα, σημεία του βελονισμού που έχουν σχέση με συναισθήματα, μπορεί να έχει αποτελέσματα ως προς τη διαχείριση αυτών των συναισθημάτων αυτών. Έφτιαξε έτσι μία μέθοδο διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων με μία σειρά από ελαφρά χτυπήματα με τις άκρες των δακτύλων σε σημεία βελονισμού.
Η μέθοδος αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική, όχι μόνον στη διαχείριση των συναισθημάτων, αλλά και στην αντιμετώπιση σωματικών προβλημάτων που δεν έχουν οργανικό υπόβαθρο. Σε προβλήματα δηλαδή που προέρχονται από σωματοποίηση αρνητικών συναισθημάτων, όπως πονοκέφαλοι, πόνοι σε αρθρώσεις, οσφυο ή ισχιαλγίες, πόνοι στο στομάχι, κολίτιδες, αλλεργίες κ.λ.π.
Ο ιδρυτής της άφησε τη μέθοδο ανοιχτή σε όλους. Στην ιστοσελίδα του, την οποία τώρα πρόσφατα ανέλαβαν άλλοι γιατί ο ίδιος παραιτήθηκε και συνταξιοδοτήθηκε, μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για τη μέθοδο, τεχνικές , βίντεο και ότι άλλο χρειάζεται για να μάθει να χρησιμοποιεί τη μέθοδο αυτή. (http://www.eftuniverse.com/)
Πρόσφατα έγινε γνωστή η EFT και στην Ελλάδα, και δημιουργήθηκε και Ελληνική ιστοσελίδα, όπου μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες οι μη Αγγλομαθείς φίλοι. (http://www.eft.gr/)
Επειδή οι πληροφορίες υπάρχουν τώρα και στα Ελληνικά, δεν κρίνω σκόπιμο να σας κουράσω εγώ με περισσότερες λεπτομέρειες. Θέλω μόνον να σας πω, πως την μέθοδο την έχω χρησιμοποιήσει εδώ και αρκετά χρόνια, σε διάφορες περιπτώσεις και μπορώ να σας πω πως αρκετές φορές λειτούργησε, όχι όλες.
Αν αποφασίσετε να τη δοκιμάσετε για σωματικά προβλήματα, θα ήθελα να σας δώσω μερικές συμβουλές:
1. Βεβαιωθείτε πρώτα πως δεν υπάρχει οργανική βλάβη που φταίει για τα συμπτώματά σας, γιατί αν υπάρχει, χρειάζεστε ιατρική αντιμετώπιση.
2. Αν δεν υπάρχει οργανική βλάβη και χτυπώντας ένα σωματικό σας πρόβλημα, νοιώσετε κάποιο αρνητικό συναίσθημα να έρχεται στην επιφάνεια, σταματήστε τα χτυπήματα για το σωματικό σας πρόβλημα και αρχίστε από την αρχή να χτυπάτε το αρνητικό αυτό συναίσθημα. Το πιθανότερο είναι, πως αν απαλλαγείτε από αυτό δεν θα χρειάζεται να χτυπήσετε το σωματικό σας πρόβλημα, γιατί δεν θα το νοιώθετε πλέον. Αυτό μπορώ να σας το βεβαιώσω, από προσωπική εμπειρία. Έτσι απαλλάχθηκα από μία οσφυο-ισχιαλγία που με παίδευε χρόνια….
3. Για να έχετε αποτελέσματα θα πρέπει να πάρετε τη μέθοδο στα σοβαρά και να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε και λέτε, όση ώρα ασχολείστε,  έτσι ώστε να δώσετε τη δυνατότητα στα θαμμένα σας συναισθήματα να βγουν στην επιφάνεια.

Αν κάποιοι ασχοληθείτε με τη μέθοδο, όποια και είναι τα  αποτελέσματα που θα έχετε, θα ήθελα πολύ να με ενημερώνατε.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.