Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Υγιεινή διατροφή (1)

Καλημέρα….
Σας έχω ένα Quiz σήμερα:
«Ποια είναι η πιο άχρηστη τροφή (κυριολεκτικά σκουπιδοτροφή) από όλες αυτές με τις οποίες γεμίζουμε καθημερινά το καημένο το σώμα μας μόνο και μόνο επειδή μας έχει (χωρίς να το καταλάβουμε) οδηγήσει εκεί ο μιμητισμός της κοινωνίας μας και η πλύση εγκεφάλου των διαφημίσεων των μέσων ενημέρωσης;»

Ιδού η απάντηση : ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
Μάλιστα αυτή είναι η απάντηση, όσο και αν πασχίζουν οι διαφημίσεις των εταιρειών να μας πείσουν για το αντίθετο. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορίες για όποιον θέλει να το ψάξει περισσότερο. Και το σημαντικότερο: τα light αναψυκτικά είναι πολύ χειρότερα από τα κανονικά, τα θεωρούμε «διαίτης» και αυτά μας παχαίνουν και μας βλάπτουν περισσότερο.
Για την ασπαρτάμη και τις καταστροφικές της για τον οργανισμό μας ιδιότητες, έχουν γραφτεί πολλά. Χρησιμοποιείται σαν γλυκαντικό αντί της κοινής ζάχαρης, για να κάνει (υποτίθεται) το αναψυκτικό ή τις τσίχλες υγιεινότερες, είναι όμως ένα πολύ βλαβερό συστατικό. Τα αποτελέσματα στην υγεία μας, εκτός από τη βλάβη στα νεφρά που μπορεί να προκαλέσει, εμφανίζονται με πληθώρα συμπτωμάτων, που και εμείς οι γιατροί δεν αναγνωρίζουμε. Ενημερωθείτε….. και συνηθίστε να διαβάζετε τις ετικέτες στα προϊόντα που αγοράζετε, μη τα καταναλώνετε χωρίς να ξέρετε τι περιέχουν. Για τους γνώστες της αγγλικής υπάρχουν αρκετές πληροφορίες στη διέυθυνση http://www.dorway.com/
Ενώ όσοι έχουν πάρει αρκετή ασπαρτάμη έως τώρα, μπορούν να πάρουν συμβουλές για αποτοξίνωση από τη χημική αυτή ουσία από τον νευροχειρουργό Russell Blaylock στη διεύθυνση http://www.russellblaylockmd.com/
Και όταν θέλουμε να δροσιστούμε τι να κάνουμε; θα μου πείτε.
Να η απάντηση (σούπερ υγιεινή) :
Α. Πίνουμε φρέσκους χυμούς ή
Β. Τρώμε ένα-δύο ξερά δαμάσκηνα, ή ένα ξερό σύκο, ή μία μικρή χούφτα σταφίδες, ή ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας (ένα κομμάτι, όχι ολόκληρη τη σοκολάτα!) ή ένα – δύο χουρμάδες για να γλυκαθούμε και πίνουμε στη συνέχεια όσο νερό χρειαζόμαστε για να ξεδιψάσουμε.
Μπορούμε με τον ίδιο αυτό τρόπο να ευχαριστήσουμε και τους καλεσμένους μας, αν τους αγαπάμε και νοιαζόμαστε γι αυτούς. Εκτός και αν διαθέτουμε κάποιο γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από τα χεράκια μας (με μαύρη ζάχαρη κατά προτίμηση), όπως οι μαμάδες μας τον παλιό καλό καιρό…. Και λέω «από τα χεράκια μας» γιατί στα γλυκά του ζαχαροπλαστείου, για να μη ζαχαρώνουν, χρησιμοποιούν γλυκόζη που είναι πιο παχυντική από την απλή ζάχαρη. Το μόριο της ζάχαρης είναι λιγότερο παχυντικό γιατί περιέχει όχι μόνο γλυκόζη αλλά και φρουκτόζη που είναι πολύ πιο υγιεινή. Αυτή δεν μπαίνει κατευθείαν στο αίμα μας όπως η γλυκόζη, αλλά αποθηκεύεται στο συκώτι μας και από εκεί βγαίνει στο αίμα μας όποτε τη χρειάζεται ο οργανισμό μας.
Δεν θέλω να γίνω πολύ κουραστική, αλλά μάθετε τα παιδιά σας να ξεδιψάνε με νερό ή φρέσκους χυμούς. Μην αγοράζετε αναψυκτικά, αν δεν υπάρχουν μέσα στο ψυγείο σας δεν θα μπαίνουν ούτε αυτά αλλά ούτε και εσείς στον πειρασμό. Και θα έχετε και οικονομία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε…..
Μη ντρέπεστε να είσαστε διαφορετικοί άνθρωποι, είναι πολύ καλύτερο από το να είσαστε όλοι ιδιοι πίθηκοι, ιδίως αν πρόκεται για το καλό σας....
 Με πολλή αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.